Artele martiale au fost intotdeauna discipline
sportive care le-au permis practicantilor sa isi dezvolte abilitatile si
conditia fizica. Una dintre cele mai eficiente solutii de antrenament la care
au apelat mereu acestia a fost datul la sac.
Un sac de box reprezinta o unealta foarte utila pentru dezvoltarea fortei, a agilitatii, dar si o varianta excelenta de relaxare psihica. Nu este de mirare ca si practicantii de box ca hobby au ajuns interesati de astfel de echipamente.
Pentru a putea beneficia de toate aceste efecte pozitive, este necesar sa stii in primul rand ce tip de sac iti este necesar. Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei putea alege mai usor varianta potrivita nevoilor tale.
Tipuri de sac de box. Conteaza si forma!
Alegerea sacului de box este un proces care trebuie derulat in cunostinta de cauza. Investitia intr-un astfel de echipament si in montarea sa poate sa fie una importanta. Asa ca este bine sa stii cum sa alegi un sac de box potrivit pentru nivelul tau de experienta.
In acelasi timp, este bine ca solutia pentru care optezi sa fie una pe care sa stii ca te vei putea baza pentru o perioada indelungata, inclusiv dupa ce ajungi sa stapanesti foarte bine arta loviturilor. Iata care sunt cele mai bune variante pentru care ai putea opta si cum le poti tria.
1. Sacul clasic – este solutia pe care o vei intalni cel mai des, atat in ofertele producatorilor, cat si in salile de fitness sau de sport in care vei intra. Sacul clasic are forma cilindrica si este extrem de practic, deoarece permite aplicarea de lovituri atat cu mainile, cat si cu picioarele. Este foarte util daca doresti sa iti dezvolti tehnica si precizia loviturilor.
Exista mai multe variante de sac de box clasic, in functie de dimensiuni. Daca te antrenezi singur, poti opta pentru o varianta de dimensiuni mai mici. In cazul in care te antrenezi cu un partener, exista saci mai mari, care permit ca doua persoane sa ii foloseasca in mod simultan.
2. Sacul de tip para – este o varianta potrivita unui stil specific de antrenamente. Mai exact, antrenamentele rapide, al caror scop este acela de ardere a grasimilor. Sacul de tip para este o varianta cu o greutate usoara, deoarece el este umplut cu aer. Se monteaza pe arc, iar reculul va fi unul mare, dupa fiecare lovitura.
Intrucat sacul sare inspre tine, dupa ce il lovesti, este necesar sa ripostezi imediat, prin miscari rapide. Este utilizat atat de profesionistii care vor sa fie mai rapizi si sa isi dezvolte reflexele, dar poate fi util si pentru atunci cand vrei sa slabesti prin aplicarea loviturilor la sac.
3. Sacul cu suport – in cele mai multe sali de antrenament, sacii sunt prinsi in perete. Exista, insa, si variante de saci cu suport. Acestia sunt mai practici, in cazul in care iti amenajezi o sala de antrenament in propria locuinta. Ei nu impun gaurirea peretilor, ci se monteaza pur si simplu pe podea.
Spre deosebire de sacii cu agatatoare, cei cu suport nu sunt la fel de stabili si pot cadea. Cu toate acestea, ei au avantajul de a fi usor de depozitat. Pot fi inclusiv in forma de macheta umana.
Orice sac de box ai alege, pe Sport-Mag.ro gasesti solutii din materiale de calitate, pe care le poti utiliza timp de vreme indelungata. Gaseste mixul potrivit de caracteristici si fa cea mai buna alegere pentru prezentul si viitorul antrenamentelor tale!