Pe langa prevenirea altor probleme, amestecul de otet si bicarbonat ajuta la echilibrarea pH-ul gastric si ne permite sa combatem aciditatea si sa promovam digestia.

Otetul si bicarbonatul de sodiu sunt produse care au multiple intrebuintari si beneficii pentru sanatate, frumusete si in casa noastra.

Cu otet si bicarbonat avem solutia la multe probleme ale zilei noastre.

Descopera in acest articol care sunt toate beneficiile apei potabile cu otet de mere si bicarbonat de sodiu inainte de fiecare masa!

Remedii naturale si ieftine

Medicina naturista ne ofera multe optiuni pentru a preveni problemele de sanatate si a trata diferite afectiuni fara a suferi de efecte secundare sau a fi nevoiti sa luam medicamente.

Cu toate acestea, unele dintre aceste remedii nu sunt accesibile oricui, fie pentru ca este greu de gasit, fie din cauza pretului lor ridicat.

Din acest motiv ne place sa propunem remedii naturale care sunt la indemana oricui, precum aceasta combinatie de otet de mere si bicarbonat de sodiu.

Cand stim tot ce putem realiza cu acest remediu simplu, vom dori sa incepem sa-l luam astazi.

Totusi, retineti ca, in fata oricarei probleme de sanatate, este indicat si indicat sa mergeti la medicul dumneavoastra de incredere.

Otet de mere

Otetul de mere nu este doar un aliment pentru a imbraca salate si alte feluri de mancare. Este, de asemenea, un remediu medicinal cu proprietati antibacteriene si antimicrobiene.

Pentru a profita la maximum de aceasta putere de vindecare a otetului de mere, trebuie sa ne asiguram ca este un otet crud care nu este pasteurizat, deoarece in timpul acestui proces se pierd majoritatea proprietatilor sale medicinale si a valorilor nutritive.

Prin urmare, trebuie sa fie un otet care a urmat un proces natural de fermentatie si care are un aspect tulbure.

Otetul de mere este un remediu de frumusete si sanatate de zeci de ani, precum si un produs de curatare pentru uz casnic.

Praf de copt

Bicarbonatul de sodiu este un remediu comun pentru ameliorarea arsurilor la stomac. Totusi, trebuie sa fim atenti, deoarece un studiu ne asigura ca ar putea fi daunator inimii. Este recomandat sa consultam un specialist inainte de a-l ingera.

Combinand otetul si bicarbonatul  reusim sa reglam aciditatea primului cu alcalinitatea celui de-al doilea . In acest fel adaugam beneficiile ambelor remedii pentru a le multiplica virtutile terapeutice.

Remediu cu otet si bicarbonat de sodiu

Proprietati pentru sanatate

Consumul de apa cu otet de mere si bicarbonat de sodiu ne ofera urmatoarele beneficii pentru sanatate:

 • Preveniti si tratati tulburarile bucale care afecteaza dintii, smaltul si gingiile (desi este si abraziv, asa ca trebuie avut grija). 
 • Elimina bacteriile.
 • Favorizeaza procesul digestiv si combate aciditatea gastrica.
 • Imbunatatiti dezechilibrele in testele de colesterol, asa cum sugereaza aceasta cercetare realizata de Universitatea Ahvaz Jundishapour (Iran).
 • Reduceti riscul de a suferi de hipertensiune arteriala.

Ingrediente

 • 6 linguri de otet de mere crud (60 ml)
 • 1 cucharadita de bicarbonato de sodio apto para el consumo (5 g)
 • 3 pahare cu apa (600 ml)

Daca nu gasim otet de mere crud sau nu ne simte bine, il putem inlocui cu suc de lamaie stors in aceeasi cantitate, pentru a obtine astfel un pH echilibrat.

Cantitatea de apa este minima de care avem nevoie, deoarece o putem creste in functie de nevoile noastre.

Ceea ce ar trebui sa faci?

 • Se amesteca ingredientele cu apa calda pana se dizolva bicarbonatul.
 • Vom imparti acest preparat intre trei doze.
 • O putem lua rece, calda sau fierbinte.

Cum o luam?

 • Vom consuma un pahar tocmai cand ne trezim, inainte de a ne spala pe dinti, cu cel putin jumatate de ora inainte de micul dejun.

Acesta este cel mai important aport al zilei , deoarece organismul de post este foarte receptiv la orice remediu natural si suntem capabili sa inmultim beneficiile postului peste noapte.

 • Vom face a doua shot (un alt pahar) cu jumatate de ora inainte de masa.
 • Vom bea ultimul pahar cu o jumatate de ora inainte de cina.

Putem sa-l luam in fiecare zi sezonier sau sa luam remediul doar pe stomacul gol. Vom observa beneficiile de la prima ingestie.