Chiar si vremea ne permite sa savuram un smoothie gustos, un preparat simplu si rapid potrivit pentru micul dejun, gustare sau si ca gustare intre mese. Daca doriti sa va controlati tensiunea arteriala, astazi va aducem sapte smoothie-uri care va pot ajuta.

Ce ar trebui sa contina smoothie-ul tau antihipertensiv?

Pentru ca tensiunea arteriala sa ramana la niveluri normale, este esential nu numai sa consumati o dieta cu continut scazut de sodiu si sa controlati obiceiurile de viata, cum ar fi exercitiile fizice regulate, evitarea tutunului si odihna suficienta, ci si sa consumati nutrienti si alimente care, datorita proprietatilor lor, pot ajuta la controlul tensiunii arteriale.

Astfel, o dieta bogata in potasiu, apa, omega 3, antioxidanti si vitamina D poate fi la fel de utila in reducerea tensiunii arteriale ca o dieta redusa in sodiu.

De asemenea, mineralele precum calciul si nutrientii precum fibrele pot ajuta la mentinerea nivelului tensiunii arteriale la distanta si la evitarea cresterilor in valorile lor care pot provoca atat de multe daune organismului.

Daca ne dorim un smoothie antihipertensiv , cel mai bine este sa includem alimente bogate in antioxidanti precum diverse fructe si legume , si sa adaugam, de asemenea, produse lactate bogate in calciu, potasiu si vitamina D, sau apa care favorizeaza o hidratare adecvata si aceasta contribuie si la Imbunatatirea circulatiei sanguine. si reduce tensiunea arteriala.

Iata cele sapte smoothie-uri cu care va puteti controla tensiunea arteriala:

Smoothie cu fructe rosii si spanac

Un shake bogat in polifenoli antioxidanti , precum si fibre, potasiu si calciu vegetal . In plus, fara zaharuri adaugate si foarte hidratant.

  • Ingrediente : 2 cani de lapte degresat, 1 cana de iaurt natural neindulcit, 20 de capsuni medii congelate, 15 mure, 1 cana de baby spanac, 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita de vanilie, 1 pachet de stevia sau indulcitor dupa preferinta.

  • Mod de preparare : in paharul blenderului sau robotului de bucatarie asezati mai intai ingredientele lichide, adica laptele, iaurtul si vanilia. Daca folosim gheata, este timpul sa o adaugam. Apoi, adaugati spanacul, capsunile si murele, iar la final, ovazul macinat si indulcitorul la alegere. La final, mixam la viteza mare timp de un minut sau pana cand obtinem un smoothie cu o culoare uniforma si o textura neteda. Serviti imediat.

Smoothie cu mure, kale si spanac

O optiune buna pentru vegani , plina de calciu vegetal, potasiu, antioxidanti si omega 3 pentru organism.

  • Ingrediente : 1 cana lapte de migdale neindulcit, o mana de baby spanac, o mana de frunze de kale, 1 cana de amestec congelat de mure, 1 ½ lingurita de unt de arahide natural, 1 lingurita de sirop de artar, 1 lingura de seminte de chia

  • Mod de preparare : Spalati si dezinfectati frunzele de varza si spanac. Intr-un robot de bucatarie de mare putere, puneti murele, untul de arahide, semintele de chia, laptele de migdale, siropul de artar, spanacul si kale. Se amesteca pana cand toate ingredientele se dizolva si au o consistenta omogena.

Smoothie cu ciocolata, capsuni si banane

Pentru cei cu dinte de dulce, acest smoothie bogat in potasiu, calciu, vitamina C si polifenoli antioxidanti este o optiune excelenta de preparat in cateva minute.

  • Ingrediente : 1/2 cana de fulgi de ovaz, 8 capsuni medii, 1 banana, 3/4 cana lapte, 1/2 cana iaurt natural, 3 linguri de ciocolata pudra neindulcita, 1 cana de gheata si indulcitor dupa gust.

  • Mod de preparare : spalati capsunile, taiati-le in bucati mari si rezervati. Pentru a evita sa gasim bucati mari de ovaz in smoothie-ul nostru, primul lucru pe care il vom face este sa punem fulgii acestei cereale in blender si sa le procesam aproximativ 30 de secunde pana aproape ca s-au transformat in pudra. Pune apoi in blender capsunile, banana taiata bucati medii, pudra de ciocolata, laptele, iaurtul si cuburile de gheata. Amesteca timp de un minut sau mai mult pana cand smoothie-ul nostru este omogen. Deoarece avem gheata, va trebui sa o facem cu viteza mare. La sfarsit, daca este necesar, adaugati indulcitorul la alegere, fie ca este zahar, miere sau vreo optiune fara calorii, cum ar fi stevia.

Smoothie verde pentru micul dejun

Cu multe fibre, apa, potasiu si grasimi bune, acest smoothie este si o optiune buna pentru a hidrata organismul si a-i oferi o doza buna de antioxidanti in cateva minute.

  • Ingrediente : 1 frunza de kale, o gramada de baby spanac, 1/2 banana, 1/2 mar, 1 crenguta de telina, 1 lingurita de seminte de in, 1 pahar de apa.

  • Mod de preparare : puneti toate ingredientele intr-un blender puternic si bateti pana s-au integrat perfect, daca ni se pare ca shake-ul este prea gros putem adauga mai multa apa. Serviti si beti imediat.

Smoothie cu lamaie si spanac

Cu aceasta alternativa putem obtine vitamina D, calciu, seleniu si vitamina C in cantitati mari pentru a favoriza circulatia sangelui si astfel a controla tensiunea arteriala in organism.

  • Ingrediente : 1 cana de spanac spalat si dezinfectat in prealabil, 1 banana coapta congelata, sucul a doua lamai, 1/2 cana de iaurt natural neindulcit, o cana de lapte si o lingura de miere.

  • Mod de preparare : congelati banana cu o seara inainte. Pune toate ingredientele in paharul blenderului nostru si mixeaza pana obtinem un smoothie cremos. Daca vrem sa o indulcim putem folosi miere, miere de agave sau o lingurita de extract de stevie.

Smoothie cu banane si struguri

Pentru a obtine potasiu, vitamina D, calciu si antioxidanti tipici strugurilor rosii, putem face acest smoothie gustos cu ingrediente de sezon si astfel promovam sanatatea cu o reteta gustoasa.

  • Ingrediente : 200 ml lapte degresat, 1 banana, 1 cana (cana) de struguri rosii fara seminte, o lingurita (cafea) de extract de vanilie, 150 g de iaurt grecesc, 30 g de zahar si putina gheata (optional).

  • Mod de preparare : curatati banana, taiati-o bucati si puneti-o la congelator pentru aproximativ doua ore. Curatati strugurii sub jet de apa rece pentru a-i amesteca imediat cu iaurtul grecesc. Adaugati extractul de vanilie, zaharul si bucatile de banane congelate. Turnam acum cu laptele in paharul blenderului pe care il activam un minut la viteza mare. Daca vrem ca bautura noastra sa fie mai rece, putem adauga gheata sau o punem la racit aproximativ 30 de minute inainte de a o bea.

Smoothie cu kiwi, avocado si pere

Cu o varietate de ingrediente bogate in apa si fibre, acest smoothie poate nu numai sa ne hidrateze, ci si sa ne ofere nutrienti precum potasiu, magneziu, calciu si vitamina D pentru a controla presiunea organismului.

  • Ingrediente : 1 banana coapta, 2 kiwi, 1/2 avocado, 1 pera, 125 g iaurt natural, 100 ml lapte, 40 g miere, 30 g tarate de ovaz (sau, in lipsa, fulgi de ovaz), 5 g ghimbir macinat, 10 g nuca de cocos rasa si 6-8 cuburi de gheata.

  • Mod de preparare : Puneti iaurtul si laptele in paharul blenderului. Apoi, curatati si tocati banana, kiwi-ul, avocado si para. Adaugati-le in paharul blenderului si amestecati pana cand nu mai sunt bucati de fructe. Apoi adaugati mierea, taratele de ovaz, ghimbirul si nuca de cocos rasa si amestecati din nou. Testati pentru dulceata si rectificati daca este necesar, adaugand mai multa miere daca doriti un smoothie mai dulce. La sfarsit, adaugati cuburile de gheata in paharul blenderului si amestecati pana la omogenizare. Serviti imediat.

Cu aceste sapte smoothie-uri poti insoti o dieta buna cu scopul de a -ti controla tensiunea arteriala si de a tine la distanta posibilele consecinte ale acestei boli.