Ananasul

Originar din America de Sud, ananasul contine toata gama de vitamine – A, B, C si E, acid citric, magneziu, iod, fosfor, calciu, potasiu, sulf, fier si glucoza. Este unul dintre putinele alimente care ajuta la scaderea in greutate, fiind un excelent detoxifiant si diuretic. In plus, ananasul stimuleaza circulatia sangelui si are un puternic efect antioxidant, fiind recomandat in ateroscleroza, boli ale inimii, astm, afectiuni ale colonului si artrite reumatoide.

Studiile recente au pus in evidenta faptul ca sucul de ananas are si efecte anticancerigene (cancer  ovarian, de san, de plamani, colon si piele). Totodata, ananasul reduce inflamatiile, are rezultate in tratarea sinuzitelor, a durerilor de gat, dar si in recuperarea rapida dupa interventiile chirurgicale.

Avocado

Recunoscut in America de Sud ca „fructul frumusetii”, avocado are si un rol important asupra mentinerii sanatatii. Previne cancerul, ajuta la digestie, imbunatateste circulatia sangelui, stimuleaza imunitatea si ajuta la diminuarea colesterolului din organism. Prin continutul bogat de vitamine, A, B, C si E, avocado este „ingredientul” principal pentru frumusetea pielii si a parului.  Totodata, ele este indicat si in perioadele de maxim efort intelectual, caci prin continutul de fosfor, fier si magneziu imbunatateste gradul de concentrare. Fructul poate fi consumat atat in stare naturala, cat si in diverse meniuri rafinate sau cocktail-uri.

Papaya

Cunoscut si sub denumirea de „fructul ingerilor”, papaya are un procent bogat de substante nutritive, minerale si fibre, foarte utile in prevenirea diabetului si aterosclerozei. Fibrele de papaya lupta impotriva cancerului de colon, in timp ce nutrientii ajuta la prevenirea artritei reumatoide si a osteoartritei. Consumat cu regularitate, papaya elimina acneea si ajuta la indepartarea ridurilor.

Mango

Prin continutul bogat de antioxidanti si vitamina C, dar si de fitoelemente, mango influenteaza pozitiv starea de sanatate si incetineste procesul de imbatranire. Cu un procent scazut de grasimi, acest fruct va ajuta sa va mentineti inima sanatoasa, vederea buna si sistemul imunitar puternic. In plus, mango are un efect deosebit impotriva riscului aparitiei cancerului. Potrivit specialistilor, o cana de mango asigura 184% din necesarul zilnic de vitamina A (contine mult betacaroten) si 61% de vitamina C. Mango poate fi consumat in stare proaspata sau in salate si prajituri ori sub forma de cocktail.

Maracuja

Maracuja sau „fructul pasiunii” are rolul de a curata intestinul gros de toxine, iar la nivelul aparatului digestiv ofera o protectie deosebita in aparitia diverselor boli stomacale, fiind indicat in special persoanelor care sufera de colita. Mai mult, studiile recente arata ca maracuja amelioreaza simptomatologia bolnavilor de astm, a celor care au tulburari nervoase si vindeca si insomnia. Este indicat si hipertensivilor, dar si femeilor care au diverse probleme menstruale.

Rodiile

Rodiile sunt un adevarat izvor de sanatate. Prin continutul bogat de vitamina C, B5, potasiu, fibre, antioxidanti si polifenoli, sucul de rodii reduce factorii de risc al bolilor de inima, iar pacientii care sufera de tensiune arteriala ar trebui sa bea suc de rodii pentru a o readuce la nivelul normal. Sucul de rodii este indicat si persoanelor care sufera de tulburari ale cailor urinare. Fructul are un efect deosebit antibacterian si previne maladiile virale, precum gripa, dar are si efect asupra tusei. Studiile recente arata ca rodiile previn dezvoltarea cancerului de san si actioneaza ca un medicament asupra cancerului de prostata, diabet, limfom si raceala. Aceste fructe trebuie consumate si de persoanele in varsta care sufera de osteoartrita, avan un efect de calmare a durerilor.

Guava

Acesta este fructul cu cea mai mare concentratie de antioxidati, dar contine si vitamina C, fibre, calciu, fosfor, potasiu si acid nicotinic. Guava are efecte benefice asupra inimii, contribuie la reducerea colesterolului si previne cancerul de prostata. Consumand guava cu regularitate, sistemul imunitar va fi mai puternic, iar daca veti bea si suc de guava, veti avea asigurata si doza zilnica de vitamina C. Sucul unui singur fruct de guava contine de cinci ori mai multa vitamina C decat doza zilnica recomandata.