Conceptul de medicina integrata a fost dezvoltat in Germania si are in vedere unicitatea fiecarui pacient, tratand organismului ca intreg, nu doar in functie de afectiuni. Cercetatorii au demonstrat ca bolile reprezinta un dezechilibru energetic al organismului, ce apare inainte ca boala sa se manifeste in planul fizic si inainte de aparitia simptomelor.

Cauzele imbolnavirilor Abordarea multidimensionala, specifica medicinei integrate, este medicina viitorului. A trata corpul omenesc ca pe o entitate strict fizica este o greseala si o limitare. Anatomia energetica subtila prin care corpul este conectat la tot ceea ce il inconjoara trebuie luata in seama imperios. Anatomia subtila vibrationala este constituita din corpurile energetice ce inconjoara corpul fizic, formand aura si alcatuiesc biocampurile structurilor organice ale corpului fizic.

Aceasta anatomie include centrii de transformare energetica numiti chakre, caile de transmitere a energiei vitale catre celule, meridianele energetice. Acestea pot fi testate si tratate cu ajutorul metodei de biorezonanta, homeopatiei, fitoterapiei, realizandu-se un tratament cat mai personalizat, eficient si neagresiv. Factorii care agreseaza organismul, ca poluarea, stresul, contaminarea microbiologica, variatiile extreme de temperatura, radiatiile sau alimentatia gresita, afecteaza deopotriva corpul energetic si corpul fizic. Gandurile negative, necazurile, supararile reprezinta forme de energie subtila ce perturba armonia aurei si determina dezechilibrele.

Persistenta agresiunilor energetice si a celor organice produc in final bolile in marea lor diversitate. Acestora li se adauga predispozitia genetica (adica ne nastem cu anumite zone slabite energetic, iar pe unele le mostenim de la ascendenti). Pentru dezvoltarea bolilor este nevoie de un teren predispus si de factori care sa atace. Deosebirile dintre indivizi duc la aparitia unei diversitati infinite de dezechilibre, cu manifestari unice pentru fiecare in parte.

Cum a aparut medicina integrata Medicina integrata a aparut in tarile occidentale ca urmare a degradarii starii de sanatate a populatiei, in ciuda aparitiei de noi medicamente. Concluzia a fost ca metodele medicinei alopate sunt limitate. Au luat amploare medicina alternativa si naturista, s-au aprofundat cercetarile asupra biorezonantei, homeopatiei, fitoterapiei, acupuncturii, laserterapiei. Si acestea, actionand individual, au limite.

Medicina integrata apreciaza starea de sanatate a unui pacient luand in seama toate modificarile. Se incepe cu aprecierea echilibrului energetic al biocampurilor aurei prin metoda biorezonantei Paul Schmidt, apoi se evalueaza functionarea celulara a organelor prin electrosomatografia interstitiala. In cazul unor dezechilibre mari se continua cu un examen clinic si se indica investigatii suplimentare specifice medicinei clasice.

Astfel se obtine un tablou complet al starii persoanei investigate, din punct de vedere subtil-energetic si organic. Consultatia homeopatica efectuata concomitent permite intelegerea personalitatii si a caracteristicilor emotionale ale pacientului. Tratamentul ales va fi strict individualizat pentru vindecarea persoanei si nu doar a bolilor acesteia.

Sfatul specialistului:

Mihaela Hanganu Medic primar boli interne Clinica Sciencemed Specialist homeopatie, biorezonanta, ecocardiografie

„Tratamentul echilibreaza blocajele energetice din aura pacientului, cu ajutorul medicamentului homeopatic ales si prin efectuarea unor sedinte de echilibrare energetica efectuate cu ajutorul aparatului de biorezonanta Rayocomp. Metoda permite diagnosticarea energetica, verificarea corectitudinii medicamentelor alese si accelerarea procesul vindecarii prin sedintele de tratament. Abordarea terapeutica include, daca este necesar, asocierea de medicamente fitoterapice, gemoterapice sau clasice de sinteza, dar numai dupa testarea lor cu ajutorul aparatului de biorezonanta. In acest fel se apreciaza eficienta tratamentului ales sau pericolul aparitiei unor efecte secundare la medicamentele de sinteza. Tratamentul va fi strict individualizat. Astfel devine posibila abordarea precoce a oricarei suferinte care inca nu s-a manifestat la nivel fizic si ajuta la obtinerea unei stari reale de sanatate prin metode neagresive si fara efecte secundare. Putem trata pacienti cu boli declansate, dar si potentiali pacienti fara boli manifeste, aflate insa in curs de constituire.”