Interpreta de muzica indiana Naarghita nu doar intr-o saracie lucie ci si uitata de publicul din Romania, care cu multi ani in urma o considera o artista de referinta. Putina lume stie ca Naarghita isi pregatise, cu cateva luni in urma, o revenire in forta pe scena, insa acesta s-a dovedit un esec total, care i-a grabit, se pare, sfarsitul.
Naarghita ar fi trebuit sa sustina, incepand cu luna octombrie a anului trecut, un turneu national care sa cuprinda cinci orase mari. Alaturi de ea, pe scena ar fi trebuit sa urce alti artisti importanti precum Ionut Dolanescu sau cuplul de comici Vasile Muraru si Nae Lazarescu.
Afisele au fost tiparite, biletele puse in vanzare, insa publicul a ramas pur si simplu fara reactie. “Primul spectacol ar fi trebuit sa aiba loc la Ploiesti, insa pana la data spectacolului s-au vandut doar vreo 30 de bilete. Naarghita isi pusese mari sperante in aceasta revenire, credea ca va fi una spectaculoasa. Eu am avut o discutie cu ea si am incercat sa-i explic cu delicatete ca vremurile s-au mai schimbat. Abia cand a vazut ca biletele nu s-au vandut mi-a dat dreptate”, a declarat pentru nefiltrat.ro Prof. Corneliu Nicolae Irimia, directorul Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiesti si organizator al turneului Naarghitei. “Stiu ca a suferit destul de mult. Va dati seama ca nici unui artist nu-i pica bine cand vede ca publicul a uitat-o. Nu stiu daca aceasta mahnire a fost singura cauza a mortii ei. Cred ca, de fapt, au fost mai multe cauze, printre care si situatia ei financiara. Stiu ca dansa nu a avut carte de munca si de aceea avea o pensie foarte mica, insa nu este normal ca un artist de valoarea ei sa ajunga sa vanda de prin casa pentru a avea din ce sa se intretina”, a mai spus Irimia.
Directorul Filarmonicii din Ploiesti spune ca in urma cu 25 de ani a mai avut un turneu cu Naarghita, insa la acea vreme, publicul a reactionat incredibil. “Am avut sali pline: aveam 900 de spectatori pe 700 de locuri. Insa asa era inainte de ’89: nu erau asa de multe posturi de televiziune care sa promoveze alte lucruri decat fenomenul artistic normal. E pacat ca romanii isi aduc aminte de valorile lor abia dupa ce aceastea nu mai sunt. Nu este doar cazul Naarghitei ci si a Laurei Stoica, a Madalinei Manoe si a multor altora”, a incheiat Prof. Corneliu Nicolae Irimia.