Victor Ponta a mințit un popor intreg, fara sa clipeasca!

Cand vrei sa știi cat de bine traiește un om, il intrebi doua lucruri: ce datorii are și cat caștiga.

La fel și cu țarile: datoria totala și Produsul Intern Brut (PIB), iți arata cat de sanatoasa e țara respectiva.

Iar premierul Victor Ponta a mințit la amandoua. In stil pur comunist.

Minciuna cu datoria.

Victor Ponta ne-a zis ca fiecare roman datoreaza 2.500 de euro, pentru ca datoria publica este 51 de miliarde de euro.

E o minciuna. In primul rand, calculul lui Ponta e greșit din start: romanii nu mai sunt 20 de milioane de oameni (chiar USL zicea ca am ramas doar 16 milioane in țara). Dar mai grav: Victor Ponta s-a uitat la datorie doar cu un ochi. Pentru ca datoria totala este…dubla! Banca Naționala a Romaniei a spus clar: datoria externa totala a ajuns la 100 de miliarde de euro (și crește zilnic).

Nu știa Victor Ponta ca nivelul de trai depinde de datoria totala? Evident ca știa! Nu știa ca pe romani ii intereseaza nivelul lor de trai, nu contabilitatea guvernului? Evident ca știa!

Atunci de a mințit? Pe romanește: ca sa poleiasca rahatul.

Minciuna cu PIB-ul.

Ponta se lauda ca, in 2013, Romania va produce 140 de miliarde de euro, la fel ca in 2008. Asta nu mai e nici macar o minciuna: e o halucinație. 2007-2008 a fost un boom economic care nu se va mai repeta niciodata:

In 2008, investițiile straine erau de 8 ori mai mari ca azi:

ANAF a blocat conturile a peste 450.000 de firme (din 750.000) pentru intarzieri minore la plata taxelor, sau chiar pentru datorii inexistente, aparute din greșelile funcționarilor ANAF. Aceste firme au fost obligate sa-si opreasca activitatea. Rezultatul? PIB-ul real al Romaniei s-a prabușit, sute de mii de oameni au ramas in aer: fara servici, dar nici șomeri declarați nu sunt. Economia Romaniei, care deja era in picaj, a fost pur si simplu macelarita de Ministerul de Finanțe.

Ambele dezastre s-au intamplat in 2012 și 2013. Deci vinovați sunt chiar Victor Ponta si USL: nu Boc, nu Ceaușescu, nu Ștefan cel Mare.

Pai daca strainii nu mai baga nici un ban, iar pe romani i-ai omorat chiar tu, de unde PIB ca in 2008, bai Ponta? Vii tu cu bani de-acasa?

De ce a umflat Ponta PIB-ul?

Simplu: ca sa se poata imprumuta in neștire! Altfel nu ii da voie Uniunea Europeana. La 140 de miliarde de euro PIB (aiurea!), Ponta zice ca bugetul țarii va fi așa:

46 de miliarde euro incasari (din taxe). 49 de miliarde euro cheltuieli (plata imprumuturilor, ajutoare sociale, pensii, salarii, șpagi). Doar 3 miliarde euro imprumuturi.

In realitate, incasarile vor fi mult mai mici, deci va trebui sa creasca taxele. Si nici așa n-o sa-i ajunga banii, deci o sa scada pensiile si salariile (prin inflație, creșterea preturilor) si o sa se imprumute: mult mai mult de 3 miliarde!

Asta e marea strategie economica a USL-ului: țeapa.

Cați bani are Romania de-adevaratelea, in 2013?

Greu de spus, pentru ca minciunile lui Ponta se adauga peste minciunile lui Boc.

Totuși, daca ne ghidam dupa investițiile straine directe, economia pare sa fi cazut sub nivelul din 2004, cand prim-ministru era Adrian Nastase. Iar atunci tot PIB-ul era de numai…50 de miliarde de euro! Incasarile bugetare, circa 15-18 miliarde. Pai, de unde restul de 35 de miliarde? Asta-i spaima lor!

Romania e ca o baba in coma: iar Ponta o da cu ruj și cu fond de ten, in speranța c-o sa reușeasca s-o vanda bancilor straine, drept liceana fierbinte. Un pește marunt si escroc.

Nu platiți datoria statului! Nu platiți taxele lui Ponta!

Datoria aia publica, de care zice Ponta, nu este datoria noastra.

Romania nu e o singura țara: ci doua. Nu un popor: ci doua. Iar Romania noastra n-are nici o obligație sa plateasca miliardele de euro, cheltuite de Romania lor. Ponta vrea sa va ia banii cu forța, prin taxe și prin inflație: nu va lasați!

Statul a facut imprumuturile, statul a tocat banii, statul sa plateasca. Noi avem de luat, nu de dat! Numai Ceaușescu ne-a obligat sa platim datorii facute de el.

Iar pentru asta a fost impușcat ca un caine.