M-am uitat pe pagina evenimentului si am vazut tot felul de oameni: unii, clar trimiși de mafia din partide sa descurajeze participanții, sau sa se foloseasca de ei (“daca schimbam clasa politica, pe cine punem in loc?”). Alții, cu niște idei de stanga ingrozitoare, profund comuniste (“puterea sa fie a saracilor”).

Dar am vazut si destui oameni bine intenționați, care vor sincer sa scape de intreaga putreziciune a politicii romanești. Oameni scarbiți de toate partidele. Pentru ei scriu acest articol.

Este prima mișcare anti-sistem dupa 1989. Nu si ultima.

La inceput, rezultatul nu va fi spectaculos:

In primul rand, protestele de pe Facebook sunt vestite pentru ineficiența (chiar compania a recunoscut asta). Mii de oameni zic ca vin la un eveniment – si te trezești doar cu cinci. In al doilea rand, cine crede ca mafia se sperie de un miting si pleaca de la putere, e naiv. Ani de zile, sute de mii de romani s-au adunat in Piața Universitații si au strigat “Jos comunismul” (si eu printre ei). Rezultatul? Comuniștii ne conduc bine mersi si azi. De ce? pentru ca am facut o mare greșeala: am fost pașnici. Si nimeni nu renunța la șpagi de miliarde de euro pe an, doar ca scandeaza niște fraieri in piața.

In schimb, iarna trecuta protestele au fost mult mai mici – dar mult mai violente. Rezultatul? Guvernul Boc a cazut! Deci e clar: politicienii romani sunt niște porci. Iar cu porcii degeaba discuți: ca nu știu decat de frica cuțitului.

Așa ca nu va demoralizați: nu rezultatul conteaza, nici numarul participanților – ci primul pas. E un pas istoric.

Anul 2013 este decisiv.

USL știe ca vin revoltele. Si moare de frica! Liderii USL incearca sa linișteasca poporul. Corina Crețu, fosta consiliera a lui Ion Iliescu, scrie pe blog:

“Niciodata in ultima suta de ani Romania nu a avut de rambursat atat de mulți bani in doar doi ani și intr-un context economic internațional atat de defavorabil.”

Tensiunea sociala este in creștere.

Nu este ca pe 13 ianuarie 2012, cand oamenii urau PDL-ul si s-au ridicat sa-l apere pe doctorul Arafat. Nu inca!

Pentru ca prețurile vor creste si taxele la fel, in timp ce tot mai multe firme vor da faliment, sau se vor muta in alte țari. Adevarata criza abia acum incepe. Inflația, taxele si șomajul sunt inevitabile: si distrug intotdeauna, orice guvern.

Așa ca timpul curge impotriva politrucilor, nu in favoarea lor!

Mișcarea anti-sistem n-are bani. N-are experiența. N-are lideri.

Dar ce are? O mare exasperare: majoritatea poporului roman s-a saturat de mafia care il conduce. Aceasta exasperare e singurul ei avantaj – si trebuie sa-l foloseasca.

Nu-i poți intrece niciodata la bani, pe hoții care jefuiesc țara de 20 de ani. Nu poți sa tiparești mai multe afișe ca ei, nu poți sa cumperi mai mult timp la televiziune ca ei. Atunci, cum sa-i invingi?

Prin disciplina si inteligența. Membrii Mișcarii sunt obligați sa se organizeze chiar din prima zi: sa faca grupe de acțiune, cu lideri de grupa, cu liste, cu numere de telefon. La fel cum au partidele. Fiecare membru sa atraga membri noi: așa cum atrag partidele. Sa pregateasca deja urmatoarea acțiune de protest: așa cum pregatesc partidele. Sa-si aleaga un steag, o culoare, un semn ușor de recunoscut de populație: cum și-au ales partidele.

Pe scurt, sa faca tot ce au facut partidele – dar mai repede, mai bine și mai onest. Așa ii vor atrage in scurta vreme si pe nehotarați. Oamenii trebuie sa fie conștienți ca batalia pentru Romania nu se caștiga cu cateva mesaje pe Facebook: ci o sa ia timp, eforturi si ingeniozitate.

Pentru ca nu scapi cu un miting, de o mafie care s-a cimentat la putere zeci de ani.