De multe ori, discutiile dintre noi ating subiecte precum: “Gabriela, care face Lecturi Urbane Tecuci are doar 17 ani” sau ” Organizatorii Lecturi Urbane  Campina au auzit de proiect din Revista Tabu“.

Noi ne intrebam de multe ori cum sunt oamenii din spatele Lecturilor Urbane din fiecare oras din tara si ne-am dori sa-i putem cunoaste pe toti. Dar pana apucam sa ne intalnim cu fiecare, va propun sa cititi aici, in fiecare miercuri, un interviu cu cate unul dintre ei. Daca ati organizat o editie locala, pregatiti-va, vine si randul vostru cat de curand

Primul pe care va invit sa-l descoperiti este Cosmin Cernica, unul dintre organizatorii Lecturi Urbane Campina. Este calm, ambitios si entuziast si a mutat muntii (cei din orasul sau) din loc pentru a gasi sprijin pentru editia din Campina. Si cand zic mutat muntii, imaginati-va un banner mare Campina Citeste agatat in centrul orasului si flyere cu Orasul Citeste in taxi-uri. E drept ca a avut ajutoare de nadejde, dar pentru prezentarile celorlalti organizatori Lecturi Urbane Campina  mai aveti putina rabdare. Ah, sa nu uitam sa mentionam de ospitalitatea lui Cosmin si a echipei din Campina

1. Daca ai putea fi putea fi un personaj de carte ce ai alege sa fii? De ce?

As alege sa fiu un personaj simplu, fara puteri supranaturale. Cel mai probabil un detectiv care locuieste undeva in labirintul cubanez.

2. Numeste 3 obiecte pe care le ai intotdeauna pe birou.

Pentru ca imi place sa imi planific intotdeauna activitatile – o agenda.

Pentru ca imi place sa notez amintiri, ganduri, sentimente – jurnalul personal.

Pentru ca imi place sa retraiesc momentele petrecute in vacanta – o poza alaturi de familia mea, facuta in ultima vacanta.

3. Care este destinatia ta de vacanta preferata?

Locul meu preferat de vacanta este acolo unde soarele straluceste pe tot parcursul anului, acolo unde imi pot plimba pasii pe nisipul fin, acolo unde oamenii mai stiu inca sa respecte obiceiurile si traditiile…acolo unde ma simt acasa, departe de casa.

4. Descrie-te in 5 cuvinte

Visitor, creativ, atipic, complicat de simplu.

5. Care a fost prima carte citita?

Pastrez acea carticica intr-un sipet in care am toate cartile ce mi-au colorat anii copilariei.

Este vorba de “Croitorasul cel Viteaz” de Fratii Grimm.

6. Care e cea mai mare frica a ta?

Mi-e frica de faptul ca destinul ma poate arunca la mii de km distanta fata de persoanele dragi mie. Mi-e frica de singuratate.

7. Care e ultima melodie pe care ai avut-o pe “repeat”  in Winamp?

Jon Secada- Just another day.

8. Ce meserie visai sa ai atunci cand erai mic?

Visam sa zbor. Sa fiu acolo sus printre nori si sa fac cu mana lumii intregi. Pacat ca ei nu ma puteau vedea. Imi doream sa devin pilot. Acum lucrurile s-au schimbat putin.

9. Care este materia de scoala preferata?

Imi plac toate materiile care imi solicita creativitatea, imaginatia si inventivitatea.

10. Descrie-ne o zi obisnuita din viata ta.

In fiecare dimineata acelasi ceas. Acelasi zgomot care imi rapeste visele.

Aleg  aceleasi haine-uniforma. Beau acelasi cappuccino cu mult lapte. In statie, acelasi zambet fugar cu care ma intalnesc in fiecare dimineata.

Ma urc in acelasi autobuz care ma duce spre scoala.

Recunosc aceleasi fete care sunt impinse parca de un mecanism. Pe strada agitatia zilnica. La scoala la fel.

Ajung acasa, mananc, citesc, scriu mail-uri..continuarea? O zi precedenta, la fel de obisnuita.

Zilele neobisnuite incep abia vinerea si se sfarsesc duminica.