Elevi din mai multe licee si colegii bucurestene – mai intai de la Cervantes, apoi si de la Ion Neculce, Sfantul Sava, Energetic si altele care vor urma ideea – au pornit in ascensiunea pentru cucerirea propriului ideal in viata, dupa necesara cunoastere de sine prealabila, prin campania „Care este Everestul tau?“ Ii indruma psihologi si pedagogi, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, cu sustinerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, al unor institutii, organizatii, companii din mediul universitar si din cel economic. Modele de reusita personala aduc personalitati precum David Neacșu, Dumitru Prunariu, Gabriela Szabo, Smiley, Tudor Chirila.

In aceste zile, un exemplu de profesionalism, efort, incredere si inteligenta intr-o ascensiune la propriu spre Everest le sunt oferite elevilor de componentii celei mai tinere echipe romanesti din istorie care isi propune sa atinga cel mai inalt varf muntos al lumii, echipa formata din Tiberiu Pintilie, Adrian Fako si Oana Harabagiu. „Sunt extrem de bucuroasa sa ii sustin si sa ii incurajez pe acesti tineri. Am acceptat inca de anul trecut sa fiu ambasador al acestui proiect pentru ca Romania are nevoie de modele care promoveaza valorile noastre, ale sportului romanesc. Ce poate fi mai frumos decat sa vedem ca steagul Romaniei ajunge la un moment dat acolo sus? Va urez succes si va tin pumnii, sunteti cei mai buni si nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat, cu tenacitate, perseverenta si multa munca sa ajungi in varful muntelui!“, spune ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo.

Expeditia descoperirii de sine, spre Everestul propriu, si expeditia montana, spre Everestul planetar, comunica reciproc, se sustin, poate se si ajuta peste distante.

Campania „Care este Everestul tau?“ poate fi urmarita pe www.everestromania.ro si pe pagina de facebook www.facebook.com/EverestRomania. Cei care vor sa-si prezinte ascensiunea spre propriul Everest o pot face pe http://www.everestromania.ro/tu/.