Finantatorul din Ghencea face aproape in fiecare zi cate o noua mutare in ideea ca Steaua isi va mari sansele in lupta pentru titlu. Una dupa alta, deciziile luate de Gigi Becali au surprins, de vreme ce si-a calcat pe orgoliu aducandu-l pe MM si s-a lasat vrajit de unul dintre cei mai mari adversari ai ros-albastrilor – Dinu Gheorghe.

1. Transferurile scumpe – Din vara pana acum, patronul a cheltuit enorm pentru a remodela echipa – 5.450.000 de euro. Ei sunt: Mihai Costea (1,4 milioane de euro), Chipciu (1,2 mil.), Parvulescu (700 de mii), Gabi Matei (600 de mii), Chiriches (600 de mii), Bourceanu (450 de mii), Nikolici (200 de mii), Machado (200 de mii), Rusescu (100 de mii).

2. Steaua inapoi in Ghencea – Becali si-a dorit mult ca fanii sa fie alaturi de echipa in numar mare la meciurile din Liga 1, asa ca a “lasat de la el” in discutiile cu “Armata” si a facut ca Steaua sa revina in Ghencea. Pretul platit de el a fost umilirea in fata unor persoane pe care le-a jignit – generalii – si o suma de 50-60 de mii de euro pe meci, taxa ca foloseste baza din Ghencea. Trecusera 307 zile de la ultimul meci al Stelei in “Templu”; financiar, pe National Arena chiria costa numai 40 de mii de euro/meci.

3. Relatia cu MM – Gigi a apelat pentru a treia oara la MM ca sa-l ajute sa ia campionatul. Mihai Stoica ia 30 de mii de euro comision pentru fiecare jucator “pe val” adus, la fel si pentru fiecare atacant “cu cifre” transferat la sugestia sa. Mai mult, Gigi a pierdut si din mandrie readucandu-l pe Mihai Stoica in Ghencea, jignirile dintre cei doi fiind cunoscute de mai toti microbistii. MM este cam singurul angajat al lui Becali care i-a tinut piept finantatorului, chiar si-a permis sa-l jigneasca in direct, la TV.

4. Suporterii – Revenirea echipei in Ghencea va aduce mai putini bani din incasari in cazul in care arena plina = 25.000 de locuri, iar National Arena = 51.ooo. Mai departe intra in discutie chiria, net superioara celei de pe stadionul national. Fanii il ironizeaza acum pe Gigi si pentru ca l-a readus pe banca pe Stoichita, devenit “Slughita” pentru ultrasi, un antrenor pe care peluza nu-l sufera. Pe de alta parte, fanii au anuntat ca nu voiau ca Ilie Stan sa fie indepartat de la Steaua, la fel cum au spus si ca patronul nu a facut bine ca l-a rechemat pe MM, omul care declara ca “mai bine dorm pe strada decat sa revin la Steaua cu Becali patron”

5. Dinu “Vama” – Fost apropiat al lui Dinamo, si presedinte ani buni in Giulesti, Dinu Gheorghe a fost ofertat inca o data de Gigi Becali. Fusese cerut si in urma cu cateva luni, insa a refuzat, spre deosebire de acum, cand si-a dat acordul verbal de a veni in Ghencea. L-a pacalit pe Gigi ca vine, dar nu a mai raspuns la telefon, Becali facandu-se de ras la TV dupa ce a declarat ca “Vama” a semnat cu Steaua. Mai mult, disperat, Gigi a apelat din nou la Mihai Stoica si i-a acceptat toate conditiile, mai ales cele financiare; Dinu Gheorghe a spus imediat ca facea o mare greseala daca venea la Steaua, si asta pentru ca e rapidist…