Fostul hocheist Doru Tureanu a devenit al doilea român inclus în Hall of Fame-ul hocheiului mondial după Eduard Pană. Acesta şi-a prezentat diploma n cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc azi la sediul Federaţiei Române de Hochei.

Doru Tureanu, 57 de ani, este al doilea român care este inclus în Hall of Fame, după Eduard Pană, în anul 1998.

Tureanu a evoluat în cariera sa numai la Dinamo Bucureşti, 1969-1987, pentru care a debutat la 14 ani (!) şi a făcut parte din cea mai bună generaţie pe care a avut-o hocheiul românesc, fiind considerat, neoficial, cel mai bun jucător pe care l-a avut România vreodată.

De asemenea, Doru Tureanu este marcatorul all-time al naţionalei, cu 112 puncte (74 de goluri şi 39 de pase decisive), participând la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Innsbruck, 1976, şi Lake Placid, 1980) şi la 17 ediţii ale campionatelor mondiale (1971-1987).

Coleg în linia de atac cu Marian Costea şi Dumitru Axinte, Doru Tureanu a evoluat în victoria obţinută de România în faţa SUA, scor 5-4, la Campionatul Mondial din anul 1977. 

Impresionaţi de evoluaţia lui Tureanu de la mondialul din ‘77, oficialii clubului Montreal Canadiens i-au propus jucătorului un contract, însă acesta a refuzat, preferând să fie alături de mama sa, care era grav bolnavă, conform site-ului FR Hochei.