Cristalele mai sunt renumite si pentru proprietatile de protectie, energizare a apei/hranei, amplificare a biocampurilor, imbunatatire a conditiilor de munca, optimizarea spatiilor, in viata plantelor si a animalelor.

Stiinta a dovedit ca memoria cristalelor serveste performantelor  tehnologice, in special cristalul de cuart. Cristaloterapia se inscrie in paleta larga a terapiilor complementare prin utilizarea cristalelor in restabilirea starii de sanatate. Folosirea lor in scop terapeutic necesita o cunoastere temeinica, iar etica unui terapeut implica instruire, pricepere si daruire.

Cristalele absorb energiile din jur, de aceea este esentiala purificarea lor pentru anihilarea agresiunilor acumulate in memoria lor, incepand de la desprinderea din roca-mama pana la momentul in care au ajuns in posesia noastra. Purificarea si incarcarea lor poate fi facuta in apa curgatoare, la soare, cu muzica sacra, prin ingroparea in pamant sau nisip, prin sunetele clopoteilor, in apa de mare sau in apa sarata.

Boli ce pot fi tratate cu ajutorul cristalelor

Cristaloterapia foloseste o mare varietate de cuarturi si pietre semipretioase cu diferite culori si proprietati ce ajuta la tratarea multor disfunctii. Terapeutul alege cea mai potrivita schema terapeutica, iar pietrele sunt asezate in diferite combinatii si pozitii pe zonele afectate, pe centrii energetici sau pe punctele de presopunctura.

Cristaloterapia poate fi utilizata pentru numeroase disfunctii: insomnii, boli renale, cardiovasculare, genitale, diminuarea stresului, sinuzita, migrene, neavand contraindicatii sau reactii adverse. Beneficiarul participa la sedintele stabilite de terapeut avand in vedere respectarea unor recomandari (evitarea exceselor, a bauturilor alcoolice, controlul alimentatiei).

Cauzele bolilor

Comunicarea cu terapeutul este necesara pe tot parcursul sesiunii de sedinte. Un rol important il are si stilul de viata al beneficiarului. Dorinta de insanatosire, renuntarea la diferite metehne, atasamente si obiceiuri daunatoare reprezinta temelia oricarei terapii. Relatiile armonioase ajuta la o inlaturare mai rapida a blocajelor energetice. In terapie se pune accentul pe activarea chakrelor principale si pe amplificarea campului de protectie, avand in atentie inlaturarea cauzelor care au generat blocajele energetice, schimbari in stilul de viata personal.

Majoritatea bolilor isi au cauzele la nivel mental, iar inlaturarea acestora duce la schimbarea modului de a gandi si de a privi realitatea, propria viata. Incorsetarea in griji inutile, orgoliile, ura, invidia, izolarea, dependentele exagerate de anumite lucruri sau persoane sunt cauzele frecvente ale aparitiei bolilor.

„Anamneza si diagnosticarea energetica ma ajuta sa clarific problemele pacientului si ce terapie i se potriveste cel mai bine”, explica Marilena Moldovan, specialist in terapii complementare. „Colaborarea cu medicina alopata este un aspect esential. Fisa intocmita pentru fiecare pacient oglindeste starea de sanatate, factorii  care au declansat blocajele (alimentatie, traume, evenimente care tin de trecut sau de prezent, relatii, stres).

Cristalele ajuta la dislocarea si eliminarea energiilor joase, a blocajelor, inlocuindu-le cu energii de vibratie inalta datatoare de sanatate si vitalitate. Dupa fiecare sedinta cristalele se purifica si se incarca, de la o sedinta la alta se pot utiliza alte cristale, alte combinatii, in functie de evolutia constatata.”

Cazuri rezolvate de Marilena Moldovan

1. Raluca, 20 de ani, avea chisturi ovariene evidentiate prin investigatii medicale si dureri menstruale: a facut zilnic cate o sedinta. Dupa 3-4 sedinte durerile au inceput sa se diminueze, au intervenit relaxarea si constientizarea unor cauze. A participat la 15 sedinte, apoi a urmat o pauza de 2 saptamani, in care si-a repetat investigatiile. Acestea au evidentiat diminuarea considerabila a chisturilor. Am continuat un alt set de sedinte care au dus la disparitia completa a chisturilor, precum si la echilibrarea mentala si emotionala.

2. Dumitru, 50 ani, nisip la rinichi: incepand cu primele sedinte s-au declansat eliminarea nisipului si rezolvarea altor probleme mai mici. A facut o sedinta la doua zile, iar dupa 12 sedinte starea de sanatate s-a ameliorat. Dupa o pauza am repetat cateva sedinte profilactic. Au trecut 4 ani in care nu a intervenit recidiva.