Vlad Cosma, Alexandru Ardelean și Horia Chiriguț, primii trei piloți in clasamentul Cupei Suzuki, vor continua lupta pentru titlul din acest sezon pe asfaltul de la Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri.

Dupa victoria din Raliul Moldovei Moinești, echipajul Vlad Cosma / Diana Hațegan a urcat pe prima poziție in clasamentul Cupei Suzuki, dupa primele patru raliuri din 2015. Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, deschide cea de-a doua jumatate a sezonului, in care se vor contabiliza rezultatele din toate etapele ramase de disputat.

Astfel, lupta in Cupa Suzuki se anunța una extrem de disputata, echipajul Alexandru Ardelean/Horațiu Baltador fiind la doar 0,6 puncte in spatele lui Vlad Cosma, iar Horia Chiriguț și Andrei Hicea la 9,2 puncte de lider.

Jumatatea a doua a sezonul din Campionatul Național de Raliuri incepe cu Transilvania Rally, o etapa pe asfalt, foarte tehnica, cu o lungime de 122,85 km imparțiți in 11 probe speciale.

Cu doua victorii in acest sezon, Vlad Cosma și-a propus sa-și extinda avansul in clasamentul general din Cupa Suzuki, dar sa se implice in lupta pentru titlu și la clasa 9. “Desigur, obiectivul nostru este sa caștigam in Cupa Suzuki și la clasa 9, dar nu vom risca totul pentru asta. Etapa de la Cluj este una foarte dificila și trebuie sa abordam cursa cu mare atenție. Am simțit pe pielea noastra cum este sa pierzi un raliu pe ultima proba așa ca ne vom adapta strategia in funcție de ce se intampla pe probele speciale”, a spus Vlad Cosma. Și Alex Ardelean merge la Cluj cu aceleași obiective, dar și aceeași strategie. “Cat mai sus in clasament. Este deja etapa a cincea a campionatului și, daca vrem sa ne atingem obiectivul, adica titlul de campioni in Cupa Suzuki și la Clasa 9, nu avem voie sa mai facem pași greșiți. Faptul ca, anul trecut, am greșit un viraj ușor in momentul cand conduceam clasa și a trebuit sa abandonam raliul ma indeamna, de asemenea, sa fiu mult mai concentrat”, a spus campionul en-titre.

Chiar daca asfaltul nu este suprafața preferata, Horia Chiriguț va incerca sa țina ritmul cu rivalii sai in lupta pentru titlu. Aflat la primul sau sezon in Campionatul Național, Horia Chiriguț și-a trecut in cont o victorie pe macadam, la Tulcea, și spera sa-și intre repede in ritm și pe asfalt. “Ne așteapta un raliu greu, cu probe foarte dificile și extrem de tehnice. Nu ne place deocamdata prea mult asfaltul, dar ne dorim foarte mult un rezultat bun, pentru a șterge dezamagirea pe care am avut-o la ultima etapa, cea de la Bacau”, a spus și Horia Chiriguț.

Transilvania Rally, etapa a cincea a sezonului, se va desfașura in perioada 17 – 18 iulie pe specialele de asfalt din județul Cluj. Vineri, in prima zi, sunt programate doua treceri pe speciala Florești, una pe speciala Rașca-Dangau, plus super speciala de la Polus Center, cu start de la ora 15:00. Sambata, incepand cu ora 08:30, sunt programate restul de șapte probe speciale, inclusiv cele doua super speciale din Turda și de la Polus Center.