Programul „Un procent pentru sanatatea ta” ne-a fost prezentat detaliat de  initiatoarea sa – doamna Gina Calagiu, Manager. Pornind de la o dorinta personala de a avea un stil de viata sanatos, doamna Calagiu a ajuns la un crez pe care vrea sa-l impartaseasca si altora: putem sa facem ceva pentru a avea un stil de viata mai sanatos pornind de la un model de alimentatie sanatoasa si echilibrata. Programul va demara in data de 15 mai.


De la idee la un program complex

Pentru persoanele active care sunt mereu in criza de timp, dar doresc o schimbare care sa le asigure sanatatea pe termen lung, echipa programului „Un procent pentru sanatatea ta” a conceput un model de stil de viata sanatos. Medici cu experienta in domeniul nutritiei, cardiologiei, gastroenterologiei si traineri NLP si-au folosit cunostintele si priceperea  pentru a da nastere unui stil de viata bazat pe alimente sanatoase, preparate corect, in combitiile si in cantitatile ideale. Sportul este a doua componenta a programului care vine in completarea conceptului de stil de viata sanatos.

Tinta „Domnului Procent”: angajatii din companii

Programul „Un procent pentru sanatatea ta” se va desfasura in companii. El se adreseaza angajatilor care doresc sa dobandeasca si sa-si mentina un stil de viata sanatos. Pentru ca suntem tot mai ocupati, iar timpul nu ne permite sa ne realizam singuri propriul plan de alimentatie sanatoasa, iar la nutritionist ajungem cu greu, programul „Un procent pentru sanatatea ta” ne da o mana de ajutor. Timp de 21 de zile, fiecare participant testeaza un stil de viata sanatos fara sa faca un efort suplimentar. Meniul pe care il propun initiatorii programului este un model de stil de viata sanatos bazat pe ingrediente naturale, fara adaosuri periculoase si fara conservanti.

El ne scuteste sa mai gatim singuri si stopeaza o practica nesanatoasa – aceea de a comada mancare de tip fast-food direct la birou sau de a consuma snacks-uri sau alte alimente lipsite de nutrientii necesari organismului. Dupa cele 21 de zile participantii la program au doua optiuni: sa continue stilul de viata sanatos sau sa renunte. Noi suntem optimisti si speram ca nimeni sa nu renunte. Programul are ca obiectiv sa lase mostenire un nou comportament: stilul de viata sanatos.

Etapele programului   

 Se stabilesc obiectivele de sanatate impreuna cu un trainer NLP. Participantii  isi aleg actiunile pe care doresc sa le realizeze pentru a-si atinge obiectivele stabilite. Se valideaza planul personal de sanatate impreuna cu un medic specialist. Se defineste dieta impreuna cu un nutritionist. Demareaza actiunea si timp de 21 de zile mancarea soseste la birou conform dietei definite. In plus, participantii merg la ore de sport special create pentru ei. Specialistii monitorizeaza actiunile si rezultatele.     Avantajul programului este ca totul se intampla in timpul programului de lucru al angajatilor.

Meniu construit pe baza metodei Montignac   

Participantilor la program li s-a creat un meniu bazat pe metoda lui Montignac, atat de cunoscuta si de apreciata la nivel national pentru ca are grija de sanatatea celui care o urmeaza. Retetele sunt construite in asa fel incat nimeni sa nu simta ca programul alimentar ales este restrictiv, ci din contra acesta este nutritiv, echilibrat si indestulator. Produsele Michel Montignac au indice glicemic scazut, sunt bogate in fibre si nu au adaos de zahar.

Fii motivat sa  participi!   

Cu totii avem nevoie de sanatate. Din pacate, ne hotaram sa actionam doar atunci cand ne confruntam deja cu probleme de sanatate sau, mai grav, viata ne este pusa in pericol. Ne dorim sa scapam de obisnuinta de a manca mai mult decat este necesar sau tipuri de meniuri nesanatoase. Ne dorim sa putem folosi experienta unor specialisti care au ales ingrediente, asocieri si cantitati cat mai aproape de regulile unei alimentatii sanatoase. Ii admiram pe cei care merg la o sala de sport, dar nu plecam mai devreme de la birou ca sa facem un antrenament.

Vrem sa castigam timp si totul sa fie la indemana. Suntem delasatori si asteptam ca cineva sa joace rolul mamei din copilarie care sa ne indrume, sa ne pregateasca totul, sa organizeze in locul nostru si sa ne verifice rezultatele. Vrem sa obtinem rezultate, dar sa nu facem efort. Programul „Un procent pentru sanatatea ta” face in locul tau cea mai mare parte a lucrurilor pe care nu poti sau nu ai timp sa le faci. Trebuie doar sa te inscrii, sa te lasi ajutat si rezultatele le vei simti singur pentru ca ele nu vor inceta sa apara.