„Tremuram si plangeam de bucurie”

Bianca Raduta a realizat o performanta uriasa la concursul international ce a avut loc in Franta. Argeseanca a reusit sa isi indeplineasca baremul pentru Campionatul European de seniori, intrecere ce va avea loc la Berlin in luna august a acestui an. Sportiva ce se afla in al doilea an de seniorat ne-a marturisit ce a simtit in momentul in care si-a dat seama ca a reusit sa isi indeplineasca baremul pentru intrecerea continentala. O alta noutate pe care ne-a oferit-o aceasta a fost aceea ca ar putea sa rateze prezenta la Europene, motivul fiind totuti unul cat se poate de serios, pentru ca in aceeasi perioada ar mai urma sa se desfasoare si Jocurile Olimpice de tineret, competitie ce ar urma sa fie organizata de China.

# Cum a fost concursul din Franta?

A fost o competitie importanta si o intrecere la care am pornit plina de incredere si spre marea mea bucurie a fost o competitie care mi-a aratat ca orice este posibil in sport.

#Ai fost multumita de rezultatele tale?

Pot sa spun ca am fost foarte multumita, mai ales ca la proba de 200 metri fluture am reusit sa imi indeplinesc baremul pentru participarea la Europeanul de seniori, competitie ce va avea loc in Germania. Cu siguranta ca a fost un rezultat foarte bun pentru mine si chiar sunt fericit ca am reusit sa fac acest lucru. A fost ceva la care nu ma asteptam si parca nici acum nu reusesc sa imi dau seama de ceea ce am realizat.

#Cat de mult inseamna pentru tine acest rezultat?

Este ceva incredibil. Sunt doar in al doilea an la seniori si nu imi imaginam ca o sa reusesc acum sa fac acest lucru. Sunt competitii foarte importante acestea si de aceea exista si acest barem pe care trebuie sa il in deplinesti pentru ca altfel nu ai ce participa la o asemenea intrecere. Este un rezultat care pe langa faptul ca imi aduce foarte multa bucurie, ma mai si motiveaza in ideea in care imi arata ca daca o sa muncesc la fel de mult de acum inainte o sa mai vina si alte rezultate notabile.

#Ce ai simtit in momentul in care te+ai uitat pe tabela si ai vazut ca ai indeplinit baremul?

Baremul era de doua minute si 19 secunde, iar eu am terminat cu doua minute si 18 secunde. In momentul in care am vazut cu ce rezultat am reusit sa termin proba, fiind sinonim acest lucru cu prezenta mea la Europene am inceput sa tremur si sa plang de fericire. Era domnul antrenor Viorel Ciobanu, iar dansul imi tot striga „Bravo Bibi, foarte bine, Bibi!”, dar eu nu puteam sa am o reactie coerenta. Va dati seama ca era o bucurie ceva de nedescris si este o senzatie pe care nu am cum sa o descriu in cuvinte.

#Ce iti propui pentru Europene?

Sper sa fac o competitie cat mai buna si bucuria ca voi merge acolo este una cu atat mai mare cu cat voi vedea colo o serie de sportivi pe care credeam ca o sa ii urmaresc doar la televizor. Numai ca nu stiu acum daca voi concura la Campionatul European.

#De ce spui acest lucru?

Pentru ca in aceeasi perioada se va desfasura la Nianjing, in China o noua editie a Jocurilor Olimpice de Tineret. Acolo am reusit sa imi iandeplinesc baremul, dar numai ca trebuie sa il mai confirm si in acest an. Sper sa pot face acest lucru.

#Daca ai alege intre cele doua competitii, unde ai merge?

Sincer as merge la Europene pentru ca reprezinta o competitie mai de viitor pentru mine si mai ales ca am ocazia sa concurez impotriva unor sportivi pe care i-am vazut doar la televizor pana acum.