După ce gazonul ne-a făcut de râs în meciul României cu Franţa, constructorul stadionului a început de luni lucrările de înlocuire a suprafeţei de joc, iar iarba va ajunge în scurt timp din Anglia, prin intermediul consultantului UEFA, Robert Hayden.

Prima operaţiune este cea de decopertare a gazonului, de care se ocupă două firme. În cursul zilei de astăzi, mai mult de un sfert din suprafaţa de joc urmează să fie înlăturată. Fostul gazon, care a costat aproape 80.000 de euro, va fi încărcat în camioane şi aruncat. 

Constuctorul se aşteaptă ca până joi să fie scos tot gazonul vechi, iar cel nou să fie montat până la sfârşitul săptămânii.  

Forul european de fotbal s-a implicat şi el în problema stadionului, mai ales că pe arena bucureşteană sunt programate aproape toate meciurile echipelor româneşti în cupele europene. 
Partida Stelei cu Schalke 04, din Liga Europa, urma să se joace aici pe 15 septembrie, dar UEFA a decis ca meciul să fie mutat la Cluj, singurul stadion disponibil şi care îndeplineşte cerinţele minime. 

Oţelul Galaţi va juca pe Arena Naţională la 27 septembrie, contra lui Benfica Lisabona.