Pentru sfarsitul acestei toamne foarte schimbatoare Time Out iti propune cateva destinatii “Sanitas Per Aquam”, ce reusesc sa combine intr-un mod foarte placut calatoria cu reimprospatarea fizica. Fie ca preferi Eu­ro­pa, fie ca doresti o destinatie mai exotica, cu siguranta te vei intoarce acasa mult mai fresh.

Bali, Indonezia – Maya Ubud Resort&Spa

Situat pe marginea raului Peta­nu (pe o suprafata de 10 ha de gra­dini si dealuri), in apropierea orase­le­lor Bedu­lu si Pejeng Maya Re­sort es­te unul dintre cele mai lux­oase si exotice Spauri bali­neze. Toate ca­mere­le complexului au ve­dere la rau si la “terasele” de orez, iar vile­le au gra­dini private se­parate intre ele de piscine si ar­bori tropicali. Tratamentele sunt foarte nume­roase si variate, si se bazeaza in ge­­neral pe ierburi parfumate, bai florale sau uleiuri aromate. Prin­tre “specialitati” se numara masa­jul cu patru mani si masajul bali­nez de re­laxare. Preturile incep de la 200 euro/zi, dar pot si depasi 1500 euro/zi.

Bora-Bora, Polinezia – Intercontinental Resort & Thalasso Spa

Este putin spus ca intreg complexul a­rata pa­radiziac. Aflat in idilica in­­su­­la poline­zia­na, resortul com­pus din 80 de vile construite deasupra a­pei se poa­te mandri cu faptul ca es­te primul complex din Pacificul de Sud care foloseste nu­mai apa din a­dancul o­ceanului pen­tru tratamen­te. Asa­dar, veti gasi aici toate tipurile de thalassotera­pie (tratamente baza­te pe beneficiile apei oceanice si ale elementelor marine). Frumos, unic si… scump. Oricum, merita!

Elvetia – Vals Therme Spa

Aflat la poalele izvorului cu apa termala Graubunden, Vals Spa a devenit foarte populat datorita de­signului foarte stilish al intregului complex si datorita nenu­marate­lor tipuri de procedee de care pu­teti beneficia aici. Astfel, peste 15 tipuri de ma­saj (cele mai noi: Lo­mi-lomi si masaj cu apa si cu pie­tre), thala­ssoterapia, impachetari­le cu namol, Thalgo, drenajul limfatic sau tratamen­tele pentru celu­lita sunt cateva dintre tratamen­te­le pe care le puteti gasi, la niste pre­­turi cuprinse 30 si 180 euro/ pro­cedeu.

Burgerbad Centre

365 de zile pe an, doritorii se pot bucura de cel mai mare izvor termal din Europa, intr-un cadru na­tu­ral superb, dominat de muntii in­conjuratori. Centru va pune la dispozitie 22 de piscine cu apa terma­la ( 28-42º), jacuzzi, bai cu aburi, pis­cine pentru copii si chiar un ba­zin olimpic pentru cei mai atleti. Pen­tru cazare puteti opta pentru hote­lurile si pensiunile din zona Leu­ker­badului.

Germania – Baden-Baden

Germania are o veche traditie in spauri, Apele termale de la Baden-Baden fiind apreciate intai de ro­mani si apoi de familiile regale eu­ro­­pene. Unul dintre cele mai populare locuri a ramas Brenner’s Park Hotel&Spa. Oricum, pe langa spa­urile deja faimoase te poti relaxa ex­­celent si la una dintre baile pu­blice din statiune (ex: Carcalla Baths) pentru un pret cuprins in­tre 5-30 euro/zi.

Islanda – Myvatn Nature Baths

Cel mai nou geotermal spa din Islanda este deschis tot timpul anului. Baile termale sunt amenaja­te in mijlocul naturii, formand un ba­zin intins, unde printr-o fisura a scoar­tei terestre ies incontinuu a­buri. Adancimea apei poate ajunge si la 2.500 m.

Apele de la Myvatn con­tin mine­rale, silicati si micro­or­ga­nis­­me geotermale care sunt foar­te benefice pentru tratatea pielii. Pen­tru cazare puteti opta pentru unul dintre hotelurile din apropiere, iar biletul de intrare este 13 euro/ zi.

Turcia – Hillside Beach Club

Complexul este situat in statiunea Fethiye, din Antalia, pe coasta Gol­fului Kalemya. Aici poti opta pentru doua tipuri de tratamente spa: Sandra Nature Spa, care are ca re­zultat odihna si improspatarea fo­losind elemente din natura si San­da Day Spa, care isi propune incar­carea cu energie pozitiva prin sau­na, jacuzzi, bai turcesti si masaj. De curand s-a deschis si un centru pen­tru “Yoga Subacvativa”.

Ungaria – Gellert Spa Hotel

Danubius Gellert este poate cel mai renumit hotel din Budapesta, dar cu siguranta si mai faimoase sunt Baile Gellert aflate in incinta sa. Printre serviciile terapeutice pe care le ofe­ra se numara si Departamentul de Fizioterapie care cuprinde balneo­terapie (piscine, tratamente cu namol si cu apa gazoasa), hidrotera­pie (masaj in apa pe baza de cu­renti), mecano­terapie (masaje me­dicale, reflexoterapie) si electrote­ra­pie(tratamente gavanice, cu ultrasunete, magnetoterapie).