Exercitiile pilates sunt foarte benefice pentru organismul nostru, si din aceasta cauza este recomandat sa mergem la cursuri de pilates. Pentru cele care nu au timp sau buget sa mearga la cursuri, asport.ro a gasit solutia! Cateva exercitii pe care le poti practica direct acasa, si care au un risc foarte mic de accidentare. Urmeaza sfaturile de mai jos si sa-i dam drumul!

  1. Stai pe podea, in sezut, cu spatele drept. Tine un prosop de capete cu ambele maini si ridica mainile deasupra capului, tragand spre exterior de capetele prosoapelor. Din aceasta pozitie vei face rotiri de trunchi, fara a ridica sezutul si fara a indoi spatele. Vei inspira in pozitie initiala si vei expira atunci cand te rotesti. Fa cate 10 repetari pentru fiecare parte.
  2. Stai culcata pe burta, cu picioarele apropiate, si mainile la spate. Din aceasta pozitie iti ridici barbia si pieptul, cat de mult poti de la sol. In acelasi timp, iti vei intinde bratele, astfel incat sa formezi litera T. Mentine pozitia 5 secunde, apoi revin-o in pozitia initiala. Vei inspira in pozitia initiala si vei expira in momentul in care iti ridici pieptul. Repeta exercitiul de 10 ori.
  3. Urmatorul exercitiu presupune si un echilibru foarte bun. Stai in picioare, cu mainile incrucisate. Ridici un picior, il indoi de la genunchi, iar apoi il balansezi cat de mult poti in fata si in spate. Chiar daca la inceput iti va parea greu aceste exercitiu, nu renunta, deoarece in timp, vei observa ca va deveni din ce  in ce mai usor si in plus vei avea si picioare tonifiate si frumoase.
  4. Urmatorul exercitiu este dedicat abdomenului. Stai culcata pe spate, pe podea. Indoi picioarele, fara sa le ridici de la sol, si le aduci cat mai aproape de bazin. Mainile stau pe langa corp, in timp ce ridici bazinul cat poti de mult (ca si cum te-ar trage cineva spre tavan). Mentine aceasta pozitie cat de mult poti pentru un exercitiu cat mai bun si repeta de cateva ori miscarea. Exercitiul iti va lucra atat abdomenul, cat si fesierii, deoarece va trebui sa stai incordata.
  5. Stai in genunchi si in maini pe podea, bratele si picioarele la nivelul umerilor. Din aceasta pozitie, fara sa intinzi tot piciorul (doar degetele le vei avea intinse pe toata durata exercitiului) il vei ridica si il vei apropia cat de mult poti de trunchi. In acelasi timp, iti vei arcui usor spatele si iti vei da capul pe spate, ca si cand ai vrea sa atingi piciorul ridicat. Mentine pozitia 5 secunde, apoi revin-o in pozitia initiala lent. Acest exercitiu lucreaza mai multe grupe de muschi.

Nu uita inainte de toate aceste exercitii, chiar daca ti se par usoare, sa iti faci si incalzirea pentru a evita intinderea unui muschi si pentru a elimina febra musculara de dupa. Incalzirea este foarte importanta, mai ales pentru exercitiile care presupun miscari ale trunchiului si ale spatelui. Pe langa efectul de tonifiere, aceste exercitii te pot scapa si de durerile de spate, daca nu exagerezi, bineinteles.