Stadionul Emil Alexandrescu, denumit dupa numele fostului jucator al Politehnicii si primar al Iasiului, a fost inaugurat in anul 1960, in locul terenului pe care isi disputau meciurile Textila M.V, Victoria sau Ateneu Tatarasi, si are o capacitate de 11.500 de locuri.

Data inaugurarii: 23 august 1960, intr-un meci CSMS Iasi-Nistru Chisinau

Capacitate: 11.500 de locuri (dispune si de instalatie de nocturna)

Echipe care evolueaza pe acest stadion: Politehnica Iasi (Liga 1)

Arena iesean a fost inaugurata pe 23 august 1960 intr-un meci amical dintre echipa locala, CSMS, si Nistru Chisinau, iar primul sau nume a fost chiar “23 august”. Actualul stadion se afla pe acelasi loc unde inainte de al doilea razboi mondial isi disputau meciurile Textila M.V, Victoria sau Ateneu Tatarasi.

Imediat dupa Revolutie, stadionul a fost redenumit in Emil Alexandrescu, in onoarea fostului jucatori al Politehnicii si primar al Iasiului, decedat in anul 1991.

Dupa anul 2004, atunci cand fotbalul iesean a revenit la viata dupa o indelunga agonie, stadionul Emil Alexandrescu a suferit mai multe modificari si renovari, iar in acest moment are o capacitate de 11.500 de locuri, fata de 12.500, cat avea inainte.

Pe langa stadionul central, baza sportiva a Politehnicii Iasi cuprinde doua terenuri de antrenament, unul avand suprafata de joc naturala si unul avand suprafata de joc artificiala, ambele avand dimensiunile unui teren normal de joc. Terenul cu suprafata de joc artificala este dotat si cu instalatie de nocturna.

Baza sportiva mai cuprinde un mini-cantonament format din 11 camere, dar  si o sala de sport, formata din sala de forta si una de tenis de masa.