Chiar daca sezonul cald a trecut si nu ne mai aratam atat de mult picioarele, este bine sa nu incetam sa avem grija de corpul nostru. Urmeaza si tu aceste exercitii pentru picioare tonifiate si vei observa cat de bine vei arata, dupa cateva luni. Iti propunem 5 exercitii usoare, care pot fi practicate chiar la tine acasa. Ai nevoie doar de vointa!

Exercitiul 1. Unul dintre cele mai simple exercitii pe care le poti face acasa sunt genoflexiunile. Cu mainile intinse in fata, sau puse pe mijloc, si cu picioarele usor departate, te lasi in jos si te ridici, cu spatele perfect drept in tot acest timp. Iti lucreaza foarte mult muschii superiori ai piciorului, garatandu-ti coapse frumoase si tonifiate. Ar trebui sa executi cam 100 de genoflexiuni pe zi.

Exercitiul 2. Pentru muschii laterali ai picioarelor vei face urmatorul exercitiu: stai culcata pe o parte, sprijinindu-te de o mana, cealalta in fata trunchiului. Din aceasta pozitie ridici de la sol ambele picioare, lipite, si le balansezi sus-jos, fara sa atingi solul cu picioarele pana la sfarsitul exercitiului. Numeri pana la 20, apoi schimbi si pe partea cealalta.

Exercitiul 3. Ca sa scapi de celulita si sa-ti tonifici muschii fesieri, atuncii acest exercitiu te va ajuta. Stai intinsa pe burta, cu mainile sub barbie. Picioarele sunt perfect intinse (inclusiv varful). Din aceasta pozitie, incordandu-ti muschii abdomenului si pe cei fesieri, vei ridica un singur picior cat de sus poti, apoi il vei lasa jos (controlat) si vei incepe un nou exercitiu. Inca o data, nu ai voie sa atingi solul cu piciorul daca nu termini 20 de repetari. Apoi treci si la piciorul celalalt.

Exercitiul 4. Pentru muschii gambelor, exercitiul este foarte simplu si de efect. Stai in picioare, cu mainile in sold si spatele drept. Din aceasta pozitie te ridici pe varfuri, apoi cobori, cu miscari controlate. Este un exercitiu foarte usor, pe care il poti face oricand. 50 de repetari pe zi.

Exercitiul 5. Daca iti doresti ca muschii coapsei interioare sa fie mai tonifiati, atunci acesta este exercitiul recomandat. Stai in picioare, spatele drept, mainile la sold, genunchii departati si usor indoiti. Din aceasta pozitie coboara cat mai jos ridicandu-te pe varful degetelor, fara sa indoi spatele sau sa iti lasi corpul spre fata. Revii la pozitia initiala si incepi un nou exercitiu. 30 de repetari sunt suficiente.