Stresul este principalul factor care duce la o tensiune arteriala mai mare, iar cercetatorii cauta in permanenta noi metode de a reduce stresul. Insa cum acest lucru nu este atat de usor, asport.ro iti spune care sunt cele mai bune alimente care lupta impotriva stresului, si deci care scad tensiunea arteriala.

Nutritionistii sunt de parere ca tensiunea arteriala poate fi in primul rand controlata prin alimentatie, daca oferim organismului necesarul de vitamine, minerale si nutrienti in fiecare zi. Asadar, cu cat avem o alimentatie mai echilibrata si cu cat consumam in general fructe si legume (combinate evident cu carnea slaba) cu atat vom avea o tensiune arteriala mai scazuta.

Cortizolul, un hormon eliberat in perioadele de stres, este raspunzator pentru cresterea tensiunii arteriale. Cercetatorii au descoperit ca cele mai bune alimente care lupta impotriva cortizolului sunt portocalele, avocado, fisticul si spanacul.

In plus, stilul nostru alimentar ar trebui sa contina si alimente care sa ajute sistemul imunitar in lupta impotriva diferitelor boli. In acest caz este indicat consumul vitaminelor B1 si C, pe care le regasesti in cereale, alune, majoritatea legumelor si citrice.

Portocala mai este denumita si fructul antistres, deoarece contine acid folic, vitamina C si fibra vegetala, care ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Cercetatorii au descoperit faptul ca in perioadele stresante organismul nostru consuma foarte multa vitamina C, si de aceea este foarte important sa o recuperam din alimentatie.

Avocado este un alt aliment care ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Fructul este plin de antioxidanti, care fortifica sistemul imunitar si alimenteaza creierul cu grasimi vegetale.

Fisticul este recunoscut datorita proprietatilor sale de a scadea presiunea arteriala. Adrenalina are ca efect marirea presiunii sangelui si cresterea numarului batailor inimii pe minut. Un pumn de fistic in fiecare zi ajuta organismul la restabilirea unei presiuni normale a sangelui . Mai mult, fisticul este foarte bun si in perioadele depresive, datorita proteinei din compozitie.

Spanacul, prin continutul sau bogat de magneziu, este un bun aliat impotriva tensiunii arteriale. Atunci cand in organism se regaseste o cantitate foarte mica de magneziu, pot aparea durerile de cap si oboseala. Magneziul se mai poate gasi si in nuci, seminte, smochine sau migdale.