Momentul in care te hotarasti sa incepi o dieta este chiar important si de acesta depinde chiar si succesul tau, sau cel putin de aceasta parere sunt nutritionistii. Sa vedem cateva reguli de aur si care sunt cele mai bune momente sa incepem o dieta!

Vineri

Chiar daca majoritatea dintre noi spunem ca vom incepe o cura de slabire de luni, acest lucru nu este tocmai indicat. De fapt, cea mai buna zi pentru a incepe o dieta este chiar vineri, dis de dimineata. In acest fel, vei avea la dispozitie intreg week-endul pentru a te putea obisnui cu noul regim alimentar.

Inainte sau dupa vacanta?

Nutritionistii sunt de parere ca cel mai bine ar fi sa tii o cura de slabire chiar inainte de a pleca in vacanta. Cu o saptamana inainte de marea plecare, incearca sa ai un regim alimentar mult mai slab din punct de vedere caloric. Vei slabi putin si te vei simti mult mai bine in vacanta. In plus, vazand ca ai slabit, nu vei mai fi atat de tentata sa incerci toate preparatele din meniu in vacanta, luand in final mai putin in greutate.

Mai mult, daca ne ingrasam in vacanta, tindem sa nu mai tinem dieta pe ideea ca nu avem timp, ca oricum vom slabi in timp, etc.

Anotimpul conteaza?

Da, se pare ca si anotimpul este important atunci cand vrei sa slabesti. Alege sa slabesti primavara sau vara, deoarece aceste doua anotimpuri ne binedispun si ne “incurajeaza” sa ne tinem de dieta. Specialistii spun ca zilele mohorate, in care ploua si este urat, ne induc o stare usor depresiva, fiind mai usor sa renuntam la anumite lucruri in acea perioada.

Dupa ciclul mentrual

Specialistii chiar au gasit o legatura intre ciclul nostru menstrual si pofta de a manca dulciuri. Se pare ca in primele 4-5 zile ale ciclului menstrual, poftele sunt la cota maxima, iar acest lucru ne face sa consumam mai multe dulciuri sau sa le rezistam mult mai greu acestora. Asadar, asteapta sa treaca prima saptamana din ciclul menstrual inainte de a te apuca de dieta.

Fa sport!

Daca vrei sa rezisti tentatiilor, specialistii recomanda sa incepi si exercitiile fizice in aceeasi zi cu dieta. In acest fel, vei slabi mai repede, iti vei tonifia corpul, vei fi mult mai energica si vei suporta mai bine poftele.