Cu mare viteza, in mijloc de august canicular, Bucurestiul este provocat la senzatii tari. Masini de curse vor incinge asfaltul din jurul Casei Poporului, in timp ce parcul Izvor se va transforma intr-un adevarat campus de distractie.

Germanul Hartmut Beyer, fost pilot de Formula 3 si GT si initiatorul proiectului Bucharest Ring, organizeaza pentru a doua oara in capitala un show de forta in care vor alerga piloti de Maserati, Ferarri, Aston Martin, Corvette, Porsche sau Lamborghini. Ei vor lua startul vineri 22 august pe circuitul de 3.115 km construit in jurul Casei Poporului, in cadrul evenimentului «Bucharest City Challenge», parte din Campionatul FIA GT.

Pe parcursul celor trei zile dedicate evenimentului, veti putea vedea trei competitii ce se vor defasura in paralel – Campionatul FIA GT, Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan. Campionatul FIA GT este o competitie dedicata celor mai spectaculoase masini sport din lume. Organizat pentru prima oara in 1997, campionatul reuneste masini din categoria GT 1, cu motoare de 600-650 CP, pregatite special pentru competitii, si masini din categoria GT 2, propulsate de motoare de 450 CP. De anul trecut, el s-a extins, pe langa Romania, si in Bulgaria, Ucraina, Cuba, Rusia si China.

Campionatul International de Formula 3 al Marii Britanii este deschis tinerilor piloti din intreaga lume. Niciun alt campionat similar de monoposturi nu a mai produs atat de multi piloti care au avut mai apoi succes si in Formula 1. Monoposturile de Formula 3 sunt propulsate de motoare Mugen sau Mercedes care dezvolta 210 CP si ajung de la 0 –100 km/h in doar 3 secunde. In sezonul 2008 sunt programate curse pe 12 circuite, printre care si cel din jurul Palatului Parlamentului.

A treia competitie ca importanta din programul Bucharest City Challenge, Cupa Dacia Logan aliniaza la start 25 de masini pregatite special pentru circuit, desi au motoare de numai 90 CP. Spre deosebire de anul trecut, la volan vor urca doar piloti din Romania. Masinile nu sunt foarte diferite de cele de serie si sunt egale din toate punctele de vedere.

Anul acesta, organizatorii s-au gandit sa transforme evenimentul dintr-unul strict sportiv intr-unul al orasului, la care sa participe si cei care nu sunt niste impatimiti ai curselor de masini, si au extins zona din jurul Casei Poporului transformand parcul Izvor intr-un campus de distractie. Muzica, bere, expozitii si tuning profesionist sunt cateva dintre ofertele zonei de Sport & Fun defasurat pe mai multe hectare ale parcului din centrul capitalei.

Recomandare: expozitia de tuning la care vor participa masini din Romania si Germania si achizitionarea unui pachet VIP care va da posibilitatea sa urmariti cursele de la balconul frontal al Casei Poporului.

Intr-un cort de dimensiuni impresionante (1000 de metri patrati) organizatorii au gandit doua expozitii. In zona de tuning vor fi prezentate masini ale clubului “Insomnia Racing”. Clubul romanesc de curse si tuning se va prezenta cu cateva exemple de tuning autohton, creatie personala. De asemenea, firma Wizards va expune, printre altele, trei masini tunate special pentru acest eveniment. “Vrajitorii” sunt specializati in domeniul car audio si video, marca proprie “Aquila Electronics” fiind un nume de referinta pe piata romaneasca si nu numai.

In total vor fi expuse in jur de 30 de vehicule. Pe langa clasicul tuning de exterior, care modifica aspectul de suprafata, vor fi prezentate si exemple de tuning de performanta, care schimba configuratia motorului. Ati vazut masini de serie cu motor de 400 de cai putere? Daca nu, aici aveti ocazia. Daca da, iata noutatile in domeniu. Si daca a venit vorba despre masini de serie, Porsche va expune si el cateva modele recente.

In zona “Games Merchandising Sales Point” vor fi prezente trei simulatoare auto. Ele vin din Germania si simuleaza un monopost de Formula 1, un bolid GT si respectiv un kart competitional, toate in marime naturala si dotate cu toate detaliile necesare obtinerii unor senzatii cat mai aproape de realitate.

Nu poti sa ajungi pe pista, dar vrei sa simti pe pielea ta experienta unui pilot de curse? Urca in simulator si apasa pedala! Pentru o experienta mai putin “reala”, dar mai competitiva, Bucharest Ring pune la dispozitia invitatilor si o serie de jocuri electronice cu tematica de curse. Vei putea sa te intreci cu un alt jucator sau sa “calaresti” un Harley Davidson intr-o lupta cu secundele. Daca esti cu adevarat bun, ai sanse sa castigi premii importante in cadrul concursurilor organizate pe aceste aparate.