Aceasta leguma apare in sezonul rece, consumandu-se sub forma de salata. De la aceste legume putem consuma mugurii si frunzele.

Andivele sunt legume foarte bogate in vitamine si saruri minerale, precum:

  • vitamina A
  • vitamina B1
  • vitamina B
  • fosfor
  • calciu
  • potasiu
  • magneziu
  • mangan
  • sodiu

Dar sa vedem beneficiile andivelor pentru organismului nostru!

Atonii biliare

Andivele au un efect excelent in lupta impotriva atoniilor biliare, readucand la buna functionare vezica biliara, datorita efectului lor de a stimula secretia biliara a ficatului.

Are proprietati depurative

Andivele sunt recunoscute pentru puterea lor de detoxifiere, functionand si ca un laxativ natural.

Este un bun ajutor in combaterea multor boli

Este un bun ajutor impotriva obezitatii, in arteroscleroza si in alimentia cardiacilor sau celor ce au edeme la rinichi, andiva aducand un aport mare de potasiu in organismul nostru.

Foarte potrivit alimentatiei copiilor, femeilor insarcinate si batranilor.

Recomandate persoanelor ce sufera de diabet zaharat

Andivele sunt un aliment ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a unei persoane ce sufera de diabet zaharat, datorita continutului mic de glucide pe care acestea il contine.

Nu sunt recomandate in stare cruda pacientilor ce au hiperaciditate gastrica sau ulcer gastrododenal.

Voi ce beneficii ale andivelor cunoasteti?