Indiferent daca o aventura este emotionala sau fizica, majoritatea provin din nevoia de a gasi ceea ce lipseste dintr-o casatorie sau o relatie sau de a satisface o dependenta sexuala sau de alta natura care nu este sustinuta de partenerul lor.

Ideile de dragoste secrete sunt adesea descrise ca fiind distractive, incitante, aventuroase si inofensive.

Deci, ce se intampla cand o aventura este dezvaluita? Adesea, sotul nebanuit este devastat. Sotul infidel poate fi, de asemenea, devastat dupa ce s-a confruntat cu reactii negative din partea altora care dezaproba. 

Expunerea poate aduce, de asemenea, usurare cuplurilor casatorite. Poate determina unii parteneri sa abordeze problemele care au afectat relatia. Acest lucru poate duce la vindecare, iertare si reangajare unul fata de celalalt. 

Alte casatorii se misca in directia opusa dupa expunere. Aceste relatii se pot termina cu divort. Expunerea poate aduce, de asemenea, usurare partenerului care insala, care nu mai trebuie sa faca fata stresului de a gestiona o viata dubla secreta.

Dar, cum ramane cu partenerul de relatie? Ce rol joaca ei atunci cand o dragoste secreta este dezvaluita (sau nu) unui sot nebanuit?

Iata 8 motive pentru care un partener ar putea sa nu-i spuna sotului sau.

1. Nu se simt responsabili pentru casatorie. 

Din perspectiva lor, iubitul lor este cel care se angajeaza in casatorie, nu ei. 

Partenerul de relatie ramane departe de a se simti responsabil sa dezvaluie secretul. Este povestea iubitului lor de spus, nu a lor.   

2. De ce sa perturbi un lucru bun?

Partenerul de aventura este fericit cu iubitul lor, care le ofera bani, bijuterii si intalniri la evenimente sportive, filme, piese de teatru si vacante pe care altfel nu si le-ar putea permite. 

De ce „sa saruta si sa spui” cand primesc tot ce isi doresc?  

3. Ei cred ca dezvaluirea aventurii va cauza conflicte si va prejudicia dragostea lor secreta. 

Nu vor sa tradeze increderea iubitului sau sa-si forteze mana iubitului sa abordeze aventura cu sotul nebanuit. 

Ei au grija sa nu puna in pericol romantismul si spera ca, pe masura ce increderea lor creste, la fel creste si relatia. 

4. Si-au pierdut interesul pentru iubitul lor. 

Indiferent de motiv, nu mai sunt interesati si au decis sa mearga mai departe fara sa se uite inapoi. 

Au terminat si nu doresc sa-i spuna sotului nebanuit.   

5. Nici macar partenerilor de afaceri nu le plac trisorii. 

Unii descopera ca iubitul lor casatorit ii insala. S-ar putea sa se simta suparati si consternati, dar nu sunt suficient de investiti pentru a le pesa sau a pierde mai mult timp cu acest partener casatorit. 

Sunt dezinteresati si nu trebuie sa-i spuna sotului nebanuit. 

6. Partenerul de aventura crede tot ce le-a spus iubitul lor.

Aceasta inseamna totul despre casnicia lor proasta si sotul lor plictisitor, care este neatent, mereu obosit, dezinteresat de sex si preocupat. 

Partenerul de relatie simte compasiune pentru iubitul lor care este prins intr-o casnicie proasta. Sunt bucurosi sa acorde atentia necesara si sa protejeze romantismul secret.

7. De ce sa spui cand locuiesti in alt oras? 

Cand iubitul calatoreste in orasul in care locuieste partenerul, aventura continua. Nu exista niciun avantaj sa-i spui sotului nebanuit despre aventura atunci cand nu exista planuri de relocare.

Sunt multumiti de evadarile spontane de weekend, de intalniri cu cina de cinci stele si de intalniri sexuale fara conditii. 

Cand iubitul lor paraseste orasul, se intorc la rutina lor zilnica fara intrerupere. 

8. Sunt si cu altcineva.

Multi parteneri de relatie nu spun pentru ca sunt si casatoriti sau implicati in relatii si nu doresc ca partenerii lor sa descopere relatia secreta. 

 Iata 8 motive pentru care amanta/ul ii spune adevarul celuilalt partener.

1. Ei vin dintr-un loc de dispret. 

Dupa ce s-au simtit impinsi de iubitul lor, se imping inapoi. Unii imping inapoi pentru a-si recastiga un sentiment de putere dupa ce s-au simtit manipulati si tradati de promisiuni incalcate. 

Razbunarile le pot restabili sentimentul de control. Partenerii de aventura suparati si dispretuiti ii spun sotului nebanuit ca o modalitate de a-si pedepsi iubitul. 

2. Sunt la fel de surprinsi ca oricine.

Sunt socati cand isi dau seama ca participa neintentionat la o aventura cu cineva care a mintit ca este singur, dar este de fapt casatorit.

Ei expun aventura sotului nebanuit dintr-un loc de bunavointa si empatie, gandindu-se: „Daca as fi sotul, as vrea sa stiu”. Ei dezaproba necinste, tradare si umilinta sexuala.

Un exemplu foarte public al acestui scenariu a avut loc in 2003, cand Amber Frey a descoperit ca avea o relatie romantica cu Scott Peterson, casatorit.

Peterson, care a pretins ca este singur, a fost ulterior condamnat pentru uciderea sotiei sale insarcinate, Laci. Frey a dezvaluit public aventura, declarandu-si socul, surprinderea si empatia pentru Laci.

3. Ei au speranta ca expunerea aventurii sotului nebanuit va duce la incetarea casatoriei. 

Ei spera ca, odata ce casatoria se incheie, partenerul si iubitul vor avea un nou inceput si dragostea se va intari.

4. Se tem ca cineva a descoperit aventura si anticipeaza ca oricum sotul nebanuit va deveni in curand constient. 

Partenerul de aventura dezvaluie secretul intr-un efort de a-si salva propria reputatie. 

A fi primul care „spune” le ofera oportunitatea de a-si explica si de a-si apara deciziile in fata altora din oras sau de la locul lor de munca ii privesc negativ ca pe un „destructor de case”.

5. Sunt insarcinate. 

Sarcina poate schimba dinamica unei romante secrete. Ce ar trebui sa faca? Cine va fi afectat de deciziile lor? Decizia daca sa cresti un copil, sa alegi adoptia sau sa inchei sarcina are o greutate foarte mare asupra viitoarelor mame. 

Partenerii de afaceri pot expune aventura pentru a obtine sprijin si siguranta de la iubitul lor, astfel incat sa nu fie lasati singuri sa ia aceste decizii.

6. Au incercat, dar nu pot scapa de un iubit obsedat si casatorit.

Partenerul de relatie a incercat totul si clar vrea sa puna capat relatiei. 

Ei cred ca singura optiune ramasa pentru a se asigura ca iubitul lor ii va lasa in pace si va pune capat complet relatiei este sa-i spuna sotului care nu banuieste. 

7. Sunt extrem de furiosi dupa ce au descoperit ca au contractat o infectie cu transmitere sexuala de la iubitul lor.

Mania si tradarea ii motiveaza sa-l informeze pe sotul nebanuit ca si ei sunt in pericol. 

8. Partenerul de aventura incepe sa simta empatie pentru sotul nebanuit, care a fost portretizat ca o persoana oribila.

Ei nu-si mai cred iubitul si, in schimb, incep sa-si vada iubitul ca pe o persoana egoista si egoista, care a profitat de sotul lor de incredere. 

Empatia il motiveaza pe partenerul de relatie sa-i spuna sotului care nu banuieste, astfel incat sa fie constient si sa nu mai fie considerat de la sine inteles. 

Partenerii de afaceri joaca un rol important in motivul pentru care infidelitatea este fie protejata, fie expusa.  

Relatiile extraconjugale creeaza o situatie complicata, inundata de entuziasm, aventura si stres, care poate incepe si se poate termina amiabil in spatele usilor inchise sau exploziv in public. 

Oricum, viata dubla secreta erodeaza incet calitati esentiale pentru relatiile intime, cum ar fi increderea, onestitatea, responsabilitatea, accesibilitatea, transparenta si angajamentul. 

Fara aceste calitati, intimitatea nu poate supravietui.

Daca va ganditi la casatorie, divort sau o aventura sau daca sunteti stresat si iritat in timp ce va straduiti sa gestionati o viata dubla secreta, discutati cu un profesionist.

Terapeutii si psihologii profesionisti va pot ajuta sa va ganditi la decizii, sa intelegeti intimitatea, sa identificati o dependenta, sa obtineti o perspectiva asupra a ceea ce lipseste casniciei dvs. si sa invete cum sa evitati consecinte semnificative pentru dvs., un sot care nu banuieste sau partenerul dvs. de relatie.