Asa cum avem grija de alimentatia noastra si incercam sa facem si putin sport pentru a ne mentine in forma, nu trebuie sa uitam nici de brate. Pielea de pe brate isi pierde repede din fermitate si se lasa inestetic. Pentru a preveni aceasta situatie, asport.ro iti prezinta cele mai bune si eficiente 7 exercitii pentru brate, pe care le poti face chiar si acasa. Sa incepem antrenamentul!

Exercitiul 1. Flotarile sunt printre cele mai bune exercitii, nu numai pentru brate. Acestea lucreaza si muschii abdominali, si fesele, gambele si bratele. Incearca sa faci si tu, macar 15 flotari, de 3 ori pe zi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Exercitiul 2. Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de o gantera. Pentru inceput ia o gantera de 1 kg, apoi poti trece la gantere ceva mai grele. Intr-o mana tii o gantera si din pozitia stand in picioare, cu mana libera te sprijini pe genunchi. Mana in care tii gantera este indoita de la cot, pe langa corp. Din aceasta pozitie ridici gantera si duci mana cat mai in spate (la spate mana trebuie sa fie intinsa). Revii incet la pozitia initiala, cu miscari controlate. Faci 3 serii a cate 15 repetari pentru fiecare brat.

Exercitiul 3. Un alt exercitiu foarte bun pentru tonifierea bratelor este urmatorul: ai cate o gantera in fiecare mana si stai in picioare, cu talpile usor distantate. Indoi mainile si aduci ganterele la nivelul umerilor. Aceasta este pozitia de inceput. De aici ridici bratele cat de mult poti, apoi revii la pozitia de inceput. Miscarile trebuie sa fie perfect controlate. 3 serii a cate 15 repetari.

Exercitiul 4. Pentru urmatorul exercitiu vei avea nevoie de un scaun, sau de o canapea. Stai cu spatele la canapea si srijina-te in maini pe marginea acesteia. Sezutul tau trebuie sa fie in afara canapelei, iar picioarele usor indoite. Din aceasta pozitie indoi coatele si te lasi in jos, cat de mult poti, apoi te impingi si revii in pozitia initiala. Sunt un fel de flotari cu spatele. Executa 3 serii a cate 15 repetari.

Exercitiul 5. Pentru muschii spatelui si umeri, incearca urmatorul exercitiu: stai in picioare cu talpile usor despartite. In fiecare mana tii cate o gantera, cu coatele indoite, la spate. Din aceasta pozitie incerci sa ridici bratele cat de mult poti, fara a le intinde. Revii cu bratele pe langa corp, apoi incepi din nou. Fa 3 serii a cate 15 repetari.

Exercitiul 6. Acest exercitiu iti va lucra si musculatura sanilor. Stai in picioare, cu gantele in maini, pe langa corp. Din aceasta pozitie ridici ganterele pana la nivelul umarului, apoi intinzi bratele ca si cand ai forma litera T. Revii in pozitia initiala incet, apoi continui repetarile. Cate 3 serii a cate 15 repetari.

Exercitiul 7. Urmatorul exercitiu te va face sa ai niste lovituri extrem de puternice, atunci cand vei avea nevoie sa te aperi.Stai in picioare, cu o gantera in fiecare mana.Din aceasta pozitie ridica-ti mainile mai sus de nivelul umerilor, ca si cand te-ai apara de lovituri. Acum este randul tau sa lovesti. Intinzi fiecare brat, pe rand, si in acelasi timp rasucesti si trunchiul. Loviturile trebuie sa fie destul de rapide si puternice. Executi 3 serii a cate 15 repetari.