A venit vara si meriti o vacanta, asa cum iti doresti! Daca ai fost cuminte tot anul, daca ai muncit cu spor si ai pus si ceva bani de-o parte, Time Out te trimite in cele mai hot destinatii de calatorie ale verii! Si iti spune ce nu trebuie sa-ti lipseasca din bagaj, atat la plecare, cat si la intoarcerea in tara! Tie nu-ti ramane decat sa-ti alegi tipul de vacanta potrivit, in functie de starea de spirit pe care o ai. Enjoy!

Just relax… E vara, mult asteptatul concediu se apropie si nu stii unde sa te duci in cele doua saptamani de pauza la care visezi din iarna! Am ales pentru tine doua locuri relaxante pe bune – Provence si Cadaques, destinatii care sa te elibereze de stresul din Bucuresti si sa-ti reincarce bateriile!

Provence 

In contrast cu lumea “dezlantuita”, mondena si turistica a Coastei de Azur, Provence este un paradis linistit, gata de a fi descoperit sau redescoperit. Chiar si pentru francezi regiunea este sinonima cu viata relaxata si confortabila, un fel de Florida a la francaise, majoritatea pensionarilor instariti preferand sa traiasca aici. Orasele sunt mici, burgheze si incantatoare, cu piete, fantani si strazi inguste (Aix-en-Provence), simboluri ale unei istorii ce coboara pana in Evul Mediu sau chiar Imperiul Roman (Avignon, Arles). Regiunea este insorita si foarte colorata, de la indigoul intens al campurilor de lavanda din Haute Provence la rozul pasarilor flamingo din Camargue. De altfel, peisajele tipic provensale au inspirat pictori celebri precum Paul Cezanne (al carui atelier il puteti vizita in Aix-en-Provence) sau Vincent van Gogh.

Preturi: bilet de avion Bucuresti – Marsilia de la 320 euro; cazare de la 50 euro/noapte (ex. Escale Oceania, Aix-en- Provence) pana la 150 euro/noapte (ex. Hotel Cezanne, Aix-en-Provence). Foarte cautate in Franta sunt hotelurile lantului Accor (Formule 1, Etap, Ibis, Mercure, Novotel, Sofitel), unde preturile incep de la 30 euro/dubla si ajung la cateva sute.

Cadaques 

Catalunia nu inseamna numai Barcelona si nici Costa Brava nu e totuna cu cele cateva statiuni arhipline de romani, asa ca daca aveti chef de o vacanta relaxanta pe malul Mediteranei in Spania va recomandam superbul orasel-port Cadaques. Alegerea este cu siguranta una inspirata, avand in vedere ca statiunea obisnuia sa fie frecventata de Pablo Picasso, Joan Miro, Marcel Duchamp, Federico Garcia Llorca, Luis Bunuel sau Salvador Dali. Chiar daca acum a devenit o destinatie mult mai populara decat in trecut si numarul vizitatorilor din timpul verii este mult mai mare decat cel al localnicilor, Cadaques inca ramane un loc in care poti sa te izolezi de aglomeratia urbana fara sa te streseze nimeni. Bonus: Nu uitati sa mancati “pescaresc” la un restaurant de familie.

Preturi: bilet de avion Bucuresti – Barcelona de la 220 euro taxe; cazare de la 50 euro/noapte ( Hotel Rosamar) pana la 150 euro/noapte ( Hotel Terraza)