Esti genul party people, super energizat la orice ora! Dar parca te-ai plictisit si de cluburile din Bucuresti sau de la mare si nu mai ai chef nici de Aqua Park-ul din Mamaia. Asa ca ia-ti ochelarii de soare de fitze si da o tura prin insula distractiilor, Ibiza, sau elibereaza-ti adrenalina in cel mai mare parc de distractii din Europa.

Situata in vestul Marii Mediterane, insula Ibiza face parte din Insulele Baleare. Mai intai clima mediteraneeana, si apoi viata de noapte foarte activa au facut-o foarte populara printre turisti. “Insula Alba”, asa cum a fost ea botezata (fara nicio legatura cu prafurile care se consuma astazi aici), este o asezare veche de peste 2.500 de ani. Dupa ce a fost influentata cultural de multe civilizatii care i-au calcat pamantul: romani, bizantini, arabi sau crestini, noii cotropitori sunt oamenii dornici de distractie si comunitatile hippie.

Orasul Ibiza cuprinde trei plaje principale: Figueretes, Talamanca si Playa d’en Bossa.

Motoarele economiei locale sunt turismul si serviciile. Putini stiu insa ca insula, care este o destinatie de distractie pentru majoritatea turistilor, a fost declarata de catre UNESCO Patrimoniu al Umanitatii. Structura urbana, Dalt Vila, a fost construita din piatra si este inconjurata de un zid de aparare ce dateaza din sec. XVI. Insula a devenit celebra, insa nu atat prin istoricul si ecosistemul ei extraordinar, cat prin avangardismul si indrazneala turistilor care se aduna aici pentru a asculta muzica celor mai cunoscuti DJ, in cele mai frumoase cluburi din lume: Space, DC 10 sau Bora Bora.

Preturi: bilet de avion Bucuresti – Ibiza de la 229 euro fara taxe; cazare de la 150 euro/ apartament/noapte sau la hotel intre 60 si 350 euro/noapte (www.ibiza-hotels.com)

Europa Park www.europapark.de Europa Park este unul dintre cele mai populare parcuri de distractii din Europa. Este deschis din aprilie pana in octombrie si in perioada sarbatorilor de iarna si se afla in SV Germaniei, intre Freiburg si Strasbourg. Intreg complexul este impartit in 14 zone denumite dupa diferite regiuni/tari europene. Atractiile principale sunt cele noua rollercoastere si cele patru “water rides”. Pe langa acestea, parcul mai cuprinde o multime de alte masinarii destinate adrenalino-distractiilor cu diferite grade de dificultate. In plus, in fiecare seara se organizeaza spectacole speciale cu gladiatori, acrobati etc. Cei mai “culturali” pot merge la teatru (exista un The Globe reconstituit) si la cinematograf 4D.

Preturi: bilet de avion Bucuresti – Starsbourg de la 329 euro A taxe; cazare : parcul include 4 hoteluri de lux – de la 440 euro/dubla/3 nopti, o pensiune si un parc de casute & corturi (Tipi Village) – de la 20 euro/pers/zi.

De luat cu tine Ca sa te distrezi cum se cuvine in vacanta, ai nevoie de cateva accesorii obligatorii! Aparat foto cu stabilizator de imagine, Sony DSC-W80, 833 lei, www.emag.ro O inventie care te poate ajuta sa scoti un instantaneu perfect atat in Roller Coasterul din Europa Parc, cat si in timp ce te clatini in vreun club din Ibiza. Poti achizitiona chiar modelul din imagine, direct de pe Internet. Borseta la curea, aprox. 50 lei Intr-o vacanta agitata, trebuie sa ai grija sa nu-ti pierzi actele, cheile de la masina inchiriata sau voucher-ul ul de la hotel. O borseta care sa stea fix la curea iti va fi de mare ajutor in aglomeratia din cele mai mari parcuri de distractii din lume: Ibiza si Europa Parc. Portofel etans, aprox. 60 lei Folosit mai degraba de surferi, protejeaza perfect orice depozitezi inauntru (inclusiv banii, de care vei avea mare nevoie la Ibiza!). Poti chiar sa-l uiti in buzunar cand te-arunci in mare, la sase dimineata, dupa o noapte de zbenguiala.