O talie subtire, care sa atraga toate privirile, este un vis al oricarei femei. Insa cu putin efort si cu o alimentatie corecta, talia de viespre este mai aproape de tine decat crezi. Asport.ro iti propune cateva exercitii pentru o talie de invidiat, pe care le poti face in confortul propriei case. Sa-i dam drumul!

Exercitiul 1. Te asezi pe spate, cu picioarele indoite. Ridici trunchiul, tii abdomenul perfect incordat si din aceasta pozitie vei face rotiri de trunchi (ca si cand ai incerca sa ajungi cu mana stanga in partea ta dreapta si invers). Alterneaza partile si executa 10 rotiri inainte de a te odihni. Repeta de 3 ori exercitiul.

Exercitiul 2. Te asezi pe spate, cu mainile intinse catre exterior. Ridica picioarele intinse, pana formeaza un unghi de 90 de grade cu trunchiul (daca e prea greu, poti indoi genunchii). Din aceasta pozitie cobori picioarele in lateral, pana cand ating podeaua, fara sa-ti ridici corpul de pe podea. Este un exercitiu mai greu, insa lucreaza foarte mult talia si o subtieaza.

Exercitiul 3. Stai in picioare, cu mainile in sold si cu talpile usor departate. Din aceasta pozitie mentine-ti echilibrul pe piciorul drept, in timp ce mana stanga si piciorul stang lucreaza. Piciorul stang este drept, cu varful spre podea, iar mana stanga este deasupra capului, intinsa. In timp ce ridici piciorul cobori si bratul, astfel incat genunchiul sa se atinga cu cotul (ambele sunt indoite). Repeta miscarea de 15 ori pe o parte, apoi treci la urmatoarea parte.

Exercitiul 4. Un exercitiu foarte bun pentru talie este inspirat din miscarile tae-bo. Stai in picioare, cu talpile usor distantate, iar mainile la nivelul ochilor, ca la box. Din aceasta pozitie lovesti cu putere cu pumnul drept in partea stanga, miscandu-te doar din talie cat de mult poti. Imediat cum ajungi in pozitia initiala faci la fel si cu cealalta mana. Exercitiile se executa rapid, cate 15 repetari pe fiecare parte fara pauza.

Exercitiul 5. Pentru urmatorul exercitiu ai nevoie de un prosop. Tine prosopul de capete, cu ambele maini, la spate. Incearca sa incordezi musculatura abdomenului si sa tii mainile cat mai apropiate si mai sus. Din aceasta pozitie vei face rotiri de trunchi, ca si cum ai trage cu o mana, apoi cu cealalta. Repeta de 10 ori pe fiecare parte.