Exista foarte multe case vechi care daca ar fi renovate ar arata absolut superb. Evident ca inainte de a pune in practica un astfel de proiect este necesara o evaluare a locuintei respective, dar daca structura este una solida, atunci renovarea poate sa aiba cu siguranta loc. Mai mult decat atat, foarte multe imobile vechi au fost transformate in pensiuni, in special cele care se gasesc in zone cu atractii turistice.

In cazul in care esti fericitul proprietar al unui astfel de imobil, atunci iata ce trebuie sa stii despre renovarea unei case vechi.

Asigura-te ca alegi materiale de calitate inalta

Indiferent de motivul pentru care iti doresti sa renovezi o casa veche, fie ca o renovezi pentru a locui tu insuti acolo, sau pur si simplu vrei sa pornesti o afacere de tipul unei pensiuni, trebuie sa te asiguri ca materialele vor fi de cea mai buna calitate. Chiar si piesele mobiliare pe care le alegi trebuie sa detina aceeasi calitate foarte buna, daca iti doresti intr-adevar ca rezultatul sa fie unul extraordinar.

 Pe 1001case.ro vei gasi o gama variata de articole pentru casa, extrem de calitative si cu un design aparte. Nu te grabi sa cumperi ceea ce ai nevoie, ci analizeaza cu atentie ce anume are fiecare magazin in parte de oferit.

Expertize necesare pe care trebuie sa le iei in calcul

Pentru ca ai o locuinta veche, este necesar sa apelezi la un inginer pentru a face o expertiza corecta. In general, casele ceva mai vechi pot avea fundatii necorespunzatoare sau pereti realizati dintr-un material extrem de uzat, ceea ce inseamna ca orice reparatie decizi sa faci, nu vei obtine rezultatul dorit, iar banii vor fi cheltuiti fara rost. De aceea, trebuie sa apelezi la serviciile unul specialist pentru a fi sigur ca poti renova in siguranta, si evident, cu succes.

In urma unei expertize tehnice amanuntite, vei stii cu exactitate daca poti incepe renovarea sau daca este nevoie efectiv sa demolezi intreaga cladire. Orice casa care are o fundatie compromisa, va trebui sa fie reconstruita, si sub nici o forma nu poate fi renovata. O casa noua inseamna o investitie foarte mare, si de aceea trebuie sa faci aceasta expertiza inainte de a pune in practica orice tip de proiect.

Acestea sunt cazuri extrem, dar exista si foarte multe case care au fost construite pe vremea bunicilor sau chiar si a strabunicilor, si care sunt intr-o forma extraordinar de buna si care pot fi renovate fara nici un fel de probleme.

Ce se poate pastra dintr-o casa veche

Atunci cand vorbim de o casa veche, este esential ca proprietarul care doreste sa o renoveze sa pastreze cat mai mult din autenticitatea acesteia. Daca locuinta este una traditionala, atunci cu siguranta proiectul va fi extraordinar de frumos la final, daca sunt pastrate elementele originale ale imobilului respectiv. Aceste elemente sunt atat structura locuintei cat si detaliile arhitecturale care ies in evidenta. Exista pe piata anumite vopsele in culori specifice traditiei din zona respectiva, dar si vopsele cu usoare accente moderne.

Cu cat esti mai creativ cu atat poti obtine un rezultat absolut superb. De aceea este recomandat sa nu eziti si sa combini elementele vechi cu cele moderne. In plus, pentru un rezultat si mai satisfacator, alege sa faci acest mix si cu piesele de mobilier sau cu toate celelalte articole de care o locuinta are nevoie. Iti poti face o idee vizitand ami multe site-uri de design interior.

Ideea este sa nu te grabesti, ci sa iti realizezi proiectul pas cu pas si fiind cat mai bine informat.