Ingrijirea corpului si a mintii noastre trebuie sa fie o prioritate in orice moment, iar cu aceste trei retete in care mugurii sunt ingredientul vedeta, este pe deplin demonstrat ca a manca sanatos este si delicios!

Noul an vine cu multe obiective si vise de indeplinit, iar daca esti unul dintre cei care cauta mereu sa traiasca mai sanatos in timp ce ai grija de alimentatia ta, iata trei retete care sunt facute cu germeni.

Germeni: un super aliment 

Se vorbeste multe despre muguri, dar stii cu adevarat care sunt beneficiile acestui ingredient pentru sanatatea ta? Ei bine, mugurii sunt considerati super-alimente; contin vitaminele A, E si C, clorofila -responsabila de imbunatatirea transportului nutrientilor-, minerale, fibre si enzime a caror functie este de a ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv, rezultand o buna absorbtie a nutrientilor; Cel mai bine, exista o mare varietate de muguri, de la floarea soarelui, ridichi, sfecla, amarant, ceapa, chia si broccoli pana la muguri de trifoi, perfecte pentru toate gusturile si nevoile. 

 Un alt lucru important de mentionat despre acest ingredient este ca este atat de versatil incat poate fi folosit in sucuri, smoothie-uri, salate sau chiar si ca garnitura.

Daca dupa ce ii citesti toate beneficiile crezi ca mugurii sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a avea grija de sanatatea ta, acestea sunt 3 retete pe care le poti incepe sa implementezi in ziua ta:

Oua umplute

Insoteste aceasta reteta bogata in proteine, cu nota speciala de varza de ceapa, excelenta pentru pranzul copiilor si incepe o zi grozava.

Ingrediente:

•½ pachet de muguri de ceapa

•4 oua

•3 linguri de maioneza

•½ ardei gras rosu

•Sare si piper dupa gust 

Preparare:

1. Intr-o oala se fierbe apa cat sa acopere ouale.

2. La punctul de fierbere se pun ouale in oala maxim 12-15 minute. Intre timp, toaca ardeiul gras.

3. Odata tocat, se pune intr-un bol si se amesteca cu mugurii de ceapa (rezervati o parte pentru a servi), sare si piper. 

4. Odata ce ouale sunt gata, puneti-le sub un jet de apa rece pentru a indeparta usor coaja.

5. Odata curat, taiem toate ouale in jumatate, scoatem galbenusurile si adaugati in bolul anterior cu ingrediente si adaugati maioneza. Cu o furculita se amesteca pana se integreaza toate ingredientele.

6. Cu ajutorul unei linguri se pune acest amestec in jumatati de oua si se da la frigider pana se consuma.

7. Inainte de a consuma, terminam de incununat reteta noastra cu varza de ceapa deasupra dupa gust.

Clatite cu germeni de sfecla 

Un fel de mancare dulce nu este in contradictie cu ceea ce este sanatos, iar acest preparat o dovedeste.

Ingrediente:

•½ pachet de muguri de sfecla

•2 oua

•1 cana de faina de grau

• 1 cana de lapte la alegere

•¼ lingurita de sare

•2 linguri de unt topit

• Umplutura dupa preferinta (gem de orice aroma sau fructe proaspete)

Preparare:

1. Intr-un bol, puneti faina si ouale. Se bate cu un tel cu balon si se adauga treptat laptele; bate pana se integreaza. Adaugati sare si untul, bateti pana se omogenizeaza.

2. Incingeti o tigaie la foc mediu-mare, ungeti usor si turnati ¼ de cana de aluat per crep.

3. Gatiti crepeta timp de 2 minute, pana cand partea de jos este maro deschis. Scoateti cu o spatula, rasturnati si gatiti cealalta parte.

4. Umpleti cu muguri de sfecla rosie si gem/fructe proaspete.

Smoothie cu germeni de amarant

Pentru a va bucura de aromele toamnei, pregatiti un smoothie bogat de amarant si muguri de dovleac.

Ingrediente:

•1 cana de muguri de amarant

•1 cana de piure de dovleac

•1 lingurita de artar

•½ lingurita de scortisoara

•1 cana de lapte de migdale neindulcit

•1 lingura de unt de migdale

•½ lingurita de condiment de dovleac

Condiment de dovleac:

•3 linguri de scortisoara macinata

•2 lingurite de nucsoara

•2 lingurite de pudra de ghimbir

•1 si ½ lingurita de cuisoare macinate

(invarte totul si gata).

Doua moduri de pregatire.

Rece

1. Puneti toate ingredientele intr-un blender cu gheata dupa gust si serviti.

Fierbinte

1. Puneti toate ingredientele cu exceptia varzarilor intr-o oala si fierbeti 3 minute.

2. Odata fiert, adaugati mugurii de amarant si serviti.