Cu totii avem momente in care cautam atentia, dar exista o persoana care trebuie sa fie intotdeauna in lumina reflectoarelor si care da semne de comportament de cautare a atentiei?

A cauta atentie nu este ceva negativ. Sa fim cinstiti; toti am avut momente cand dam semne de comportament de cautare a atentiei. Gandindu-ma la anumite momente din trecutul meu, ma ingrozesc. Ce se intampla in capul meu? Nu am primit deja suficienta dragoste si atentie?

Toti avem acele momente si este absolut normal. Dar, exista o linie fina intre a obtine niste ochi in plus pe tine din cand in cand si a deveni nevoias pentru lumina reflectoarelor. Desi ati putea crede ca cautarea atentiei poate fi vazuta ca putin enervanta, exista un motiv real pentru care cineva arata acest comportament. 

De ce cineva devin persoane care cauta atentie?

Oamenii care sunt cunoscuti drept cautatori de atentie vor sa se simta intelesi si auziti si vazuti. Deci, ei manifesta un comportament de cautare a atentiei ca o modalitate de a se valida.

Dar la sfarsitul zilei, atentia de care are nevoie cineva vine din interior. Suna putin branza, dar este adevarat. De ce sa cauti atentia oamenilor atunci cand chiar trebuie sa-ti acorzi atentia de care ai nevoie. Oooh, se face cald aici cu toata aceasta onestitate.

 Dar nu ti-as spune asta daca nu ar fi ceva ce trebuie auzit. Daca simti ca arati un comportament de cautare a atentiei sau cunosti pe cineva care cauta atentie, atunci este timpul sa cunosti semnele. 

14 semne ale comportamentului de cautare a atentiei pe care trebuie sa le urmarim cu totii

Sa trecem direct la semnele comportamentului de cautare a atentiei.

# 1 Sunt cei mai buni povestitori. Este probabil unul dintre motivele pentru care alegi sa fii prieten cu ei. Cand spun o poveste, chiar si Disney este impresionat.

Cautatorii de atentie sunt cei mai buni povestitori, trebuie sa fie sau nimeni nu le-ar acorda atentie. Cand vorbesc, vrei mereu sa stii ce se va intampla in continuare.  

# 2 Sentimentul de singuratate. Cautatorii de atentie sunt oameni care sunt adesea mai susceptibili la sentimentul de singuratate. Din aceasta cauza, actioneaza intr-un mod de a atrage atentia asupra lor si de a crea o conexiune. Acesta este motivul pentru care anumiti oameni sunt dependenti de retelele sociale si posteaza  tot ceea  ce fac, impartasindu-si viata. 

# 3 Fiind viata petrecerii. Desigur, ai oameni extrovertiti si introvertiti. A fi extrovertit nu inseamna ca esti in cautarea atentiei. Dar nevoia de a  fi mereu  viata petrecerii este o alta poveste. Exista momente in care cineva va straluci intr-o seara, dar daca acaparat mereu lumina reflectoarelor, cauta validare.  

# 4 Nevoia de lingusire. Cand cineva cauta atentie, trebuie sa fie in mod constant flatat. Daca nu, se indoiesc de calitatile lor, iar nesiguranta lor iese la iveala. Dar, primind complimente de la alte persoane, calitatile acestora sunt reafirmate. Aceasta nevoie este pur si simplu pentru ca sunt nesiguri si se bazeaza pe ego-urile lor pentru autovalidare. 

# 5 Vor sa fie admirati. Desigur, acest lucru provine din nesigurante. Cand cauti atentie, evident, cauti validare si iubire. Ce poate fi mai complimentator decat sa ai oameni gelosi pe felul in care traiesti? Majoritatea celor care cauta atentie dau impresia ca traiesc o viata luxoasa cu un motiv. 

# 6 Ei joaca jocul victimei. Cand oamenii se simt rau pentru tine, actiunile tale sunt justificate. Nimeni nu te va numi nebun cand esti victima. Dar aceasta este o parte a cautarii atentiei. Ei nu isi asuma niciodata responsabilitatea pentru actiunile lor, deoarece interpretarea victimei este un rol destul de comod si poate dura toata viata.  

# 7 Problemele lor sunt  problemele tale  . La inceput, problemele lor adauga putina emotie si drama vietii tale. Dar dupa un timp, observi ca drama este  singurul  lucru care se intampla in viata lor.

Iata chestia, le place sa vorbeasca despre problemele lor; ii pune in lumina reflectoarelor si face conversatia bazata pe ei si numai pe ei. Problemele tale nu vor primi 15 secunde din atentia lor.  

# 8 Le  place  sa se planga. Bine, tuturor ne face placere sa ne plangem din cand in cand, dar daca plangerea ar fi fost o slujba, ar fi castigat angajatul anului. Fie ca este vorba de mancarea de la restaurantul la care tocmai ai mancat sau de cadoul pe care partenerul lor le-a cumparat, ei se vor plange de asta. Nimic nu-i poate satisface pentru ca sunt profund nemultumiti de ei insisi. 

# 9 Este cunoscut de toata lumea. Are sens, nu? Trebuie sa-i cunoasca pe toata lumea. Nu poti fi un cautator de atentie si nu ai prieteni. In schimb, este complet opusul. Se pare ca ii cunosc pe toata lumea; au legaturi nesfarsite. Dar niciuna dintre aceste relatii nu este autentica.

# 10 Nu exista o strada cu doua sensuri. Cand cineva cauta atentie, nu este interesat de viata ta. In schimb, a fi in centrul atentiei este scopul lor principal. Daca ar fi o relatie autentica, nu ai avea nicio problema sa-ti impartasesti problemele si sa-i faci sa asculte, dar nu asa se face pentru ei.  

# 11 In cele din urma, este vorba despre ei. Ai putea sa vorbesti despre cainele tau pe moarte si cumva,  cumva,  conversatia s-ar trece la ei. Nu stiu cum o fac, dar este fara efort. Indiferent despre ce vorbesc, conversatia se va schimba mereu si va fi despre ei. Este inevitabil. 

# 12 Le place sa provoace drama. Exista un motiv pentru care au intotdeauna o poveste dramatica de impartasit; pentru ca ele creeaza drama. Nimeni nu poate trai o viata de drama fara a avea un anumit control asupra ei.

Cautatorii de atentie nu au de obicei o viata linistita. In schimb, ar prefera sa treaca prin razboi si tragedie doar pentru poveste.

# 13 Nu simti ca sunt autentice. Majoritatea celor care cauta atentie se lupta sa formeze relatii autentice. In schimb, isi doresc oameni care sa-i urmeze ca niste papusi, admirand tot ceea ce fac.

Daca esti prietenul unui cautator de atentie, poti simti ca relatia este unilaterala. Probabil ca ai dreptate. Daca simti ca nu sunt acolo pentru tine, este pentru ca nu sunt.  

# 14 Se deschid rapid. Tocmai ai cunoscut aceasta persoana si stii deja toate detaliile esentiale despre viata ei. Ce? Este destul de rar ca oamenii sa fie  atat  de deschisi la primele intalniri. Dar daca sunteti un cautator de atentie, a fi deschis si primitor este ceea ce va atrage. Desigur, ei atrag ochii si urechile altor oameni sa le acorde atentie. 

Deci ce crezi? Cunoasteti pe cineva care se identifica cu aceste semne de comportament de cautare a atentiei? Acum intrebarea este, ce ai de gand sa faci in privinta asta?