Nu este necesar sa facem multe descrieri despre ce este bucuria. In ea consta impulsul si motivatia multor oameni de a intreprinde proiecte sau vise marete. Cand iti simti viata fericita si vesela, este o stare care ar trebui sa fie intotdeauna prelungita, depasind chiar si dificultatile care sunt inerente vietii.

Bucuria este un simbol al bogatiei spirituale, este un simbol al marilor bucurii si un simbol al marilor triumfuri. Este un simbol al stabilirii de legaturi sincere cu oamenii pe care ii iubesti. Impartasim cateva fraze care vorbesc despre bucurie, cu scopul de a le publica sau de a le impartasi cu alte persoane.

Exemple  de cele mai bune fraze despre bucurie:

:: „Bucuria este sursa fiecarui prim pas. E ca si cand te plimbi, te simti fericit, cand incepi universitatea, un nou loc de munca, te simti fericit. Ca atunci cand faci primul pas ca sa faci o plimbare in jurul lumii, stii dinainte ca este primul pas pe o poteca care masoara mii de kilometri, dar il faci cu mare bucurie, adica viata, trairea cu bucurie . 

:: „Bucuria este scanteia care ne incurajeaza sa dam tot ce putem, sa ne bucuram de fiecare moment al vietii ca fiind unic si special. Bucuria ne invata valoarea vietii”.  

:: „Un om fericit este si trist, doar ca isi transforma tristetea intr-un motiv de bucurie, nu lasa tristetea sa-i domine viata.” 

:: „A fi fericit presupune intelegerea valorii vietii in lucrurile marunte, cine este fericit este umil si profita de fiecare situatie si eveniment pentru a o transforma in bucurie, alaturi de prieteni, familie sau cei dragi, bucuria este un cadou minunat “.  

:: „A fi fericit nu inseamna a avea mereu un zambet, uneori fals pe buze, a fi fericit inseamna a invata sa te bucuri cu daruire si bucurie de momentele pe care le ofera viata, profitand de fiecare situatie particulara pentru a face din ea un motiv de bucurie ”.  

:: „Nimeni nu a spus ca bucuria este o absenta a tristetii, din moment ce bucuria este armura cu care combatem cu succes orice incercare a tristetii de a prelua. Esenta consta in gasirea motivatiei de a fi fericit in lucrurile marunte din viata, in momentele marunte care devin experiente mari”. 

:: „Impartaseste bucurie si fericire, intrucat bucuria este unul dintre cele mai contagioase sentimente, oamenii care sunt langa tine vor observa o schimbare imediata, care le patrunde emotiile si se transmite de la om la om. Fa un gest de bucurie unei singure persoane pe care o vezi si lumea iti va multumi complet. 

:: „Nu simtim bucurie doar atunci cand ni se spune o gluma sau o poveste, simtim bucurie atunci cand pretuim momente, la fel de importante sau nu, precum cele mai mari evenimente din univers. A trai cu bucurie este ca si cum ai bea cel mai bun vin, pe care il simti si vrei sa nu se epuizeze niciodata. Traieste mereu fericit.”  

:: „Fericirea iti ridica moralul, favorizeaza apararea organismului, genereaza efecte bune asupra sanatatii in organism, precum regenerarea celulelor si tesuturilor, starea de spirit mai buna, favorizeaza efectele placebo, cand esti fericit ai suficienta atitudine incat sa vrei sa cuceresti doar intreaga lume cu fericire. Pretuieste momentele in care esti fericit si transmite asta oamenilor care sunt alaturi de tine permanent. Vor observa schimbarea.”  

Bucuria este un factor important care nu poate lipsi din viata noastra, deoarece ne da vointa de a face multe lucruri mai bine; Cand oferim acea bucurie altor oameni, ei sunt literalmente plini de vigoare si putere, motivatia creste si dorinta de a face parte din fiinta lor devine o constanta in viata lor.