Toti ochii sunt atintiti asupra celui mai mare turneu de tenis al Americii din acest an, din cauza retragerii iminente a Serenei Williams.

Indiferent daca sunteti fan tenis, va conectati doar pentru a o vedea pe Serena sau doriti doar niste informatii pe care sa le puteti impartasi, iata tot ce trebuie sa stiti despre cum a aparut una dintre cele mai mari competitii de tenis.

A inceput in 1881.

Desi nu era inca cunoscut sub numele de US Open, competitia care s-a transformat in Open (apoi Campionatul National al SUA) a fost infiintata pentru prima data in 1881 de catre Asociatia Nationala de Tenis pe gazon din SUA. Primul turneu a avut loc in acel an la Newport Casino din Rhode Island, cu competitii organizate doar pentru simplu si dublu masculin. Acest status quo s-a schimbat in urmatorul deceniu pentru a include o competitie de simplu feminin in 1887, dublu feminin in 1889 si dublu mixt in 1892.

In anii 1920, Campionatele Nationale de Tenis din SUA atrageau nume internationale importante precum Rene Lacoste.

 A devenit Campionatul Open de tenis al Statelor Unite in 1968.

Timp de aproape trei sferturi de secol, competitiile individuale ale Campionatului National al SUA s-au desfasurat intr-o varietate de locatii separate, pana in 1968, cand toate cele cinci turnee au fost in cele din urma reunite intr-un eveniment centralizat la West Side Tennis Club din Forest Hills, Queens. Acesta a fost primul an in care evenimentul si-a luat noul nume si, de asemenea, a fost prima data cand profesionistilor si amatorilor li s-a permis sa concureze impreuna. Arthur Ashe si Virginia Wade au devenit primii campioni de simplu US Open in acel an.

In 1978, turneul s-a mutat la domiciliul sau permanent din Flushing Meadows, la Centrul National de Tenis al Asociatiei de Tenis din SUA, care a fost redenumit in 2006 Asociatia de Tenis din SUA, Centrul National de Tenis Billie Jean King.

Arthur Ashe a devenit primul campion masculin la simplu la US Open redenumit in 1968.

 In mod traditional, este al patrulea si ultimul dintre evenimentele anuale de Grand Slam.

Desfasurata in fiecare an pe o perioada de doua saptamani de la sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, competitia internationala a fost din punct de vedere istoric ultimul dintre evenimentele Gland Slam din sezonul de tenis, dupa Australian Open, French Open si Wimbledon. In 2020, acel program s-a schimbat din cauza pandemiei globale: Openul Francez a fost amanat de la iesirea obisnuita din mai pentru a incepe pe 20 septembrie, in timp ce Wimbledon a fost anulat cu totul.

Are, de asemenea, cea mai mare plata.

US Open are reputatia de cea mai mare poseta din tenis; in 2020, organizatorii evenimentului au anuntat ca premiile in bani si compensatiile jucatorilor vor ajunge la peste 53 de milioane de dolari, cele mai mari premii revenind castigatorilor competitiei de simplu, care vor lua acasa 3 milioane de dolari fiecare.

Pictograma tenisului Billie Jean King a fost esentiala pentru ca US Open sa plateasca in mod egal concurentele feminine.

 A fost prima competitie de Grand Slam care a inceput sa plateasca in mod egal concurentii barbati si femei.

In 1973, datorita eforturilor de pionierat ale lui Billie Jean King si a muncii ei de a ajuta la formarea Asociatiei Femeilor de Tenis, US Open a devenit primul dintre evenimentele de Grand Slam care a acordat aceleasi premii concurentilor masculin si feminin. King, care era atunci campioana aparatoare, amenintase ca va boicota turneul daca valorile premiilor pentru concurentii feminini nu erau egale cu cele masculine, iar organizatorii au cedat in cele din urma. Margaret Court, castigatoarea de simplu feminin din acel an, a luat acasa 25.000 de dolari, la fel ca omologul ei masculin, John Newcombe.

Althea Gibson a fost prima afro-americana care a concurat in turneu.

De 11 ori campioana de Grand Slam, Althea Gibson, a devenit prima jucatoare afro-americana care a concurat la US Open in 1950

 In 1950, intr-o perioada in care majoritatea Americii era inca segregata, Althea Gibson a facut istorie devenind primul afro-american care a concurat pentru Campionatele Nationale din SUA. Ea avea sa devina prima atleta de culoare care a jucat la Wimbledon un an mai tarziu si prima jucatoare de culoare care a castigat Openul Francez, Wimbledon si US Open (n. Campionatele nationale ale SUA) in competitii de simplu, cu un total de 11 in cariera. Titluri Grand Slam.

La US Open din 2019, oficialii au dezvelit o statuie in onoarea lui Gibson in afara stadionului Arthur Ashe.

Nu s-a jucat intotdeauna pe teren dur.

Din 1881 pana in 1974, regulile oficiale ale turneului impuneau jocul pe iarba. In urmatorii trei ani, din 1975 pana in 1977, jucatorii au mers pe terenuri pe zgura, apoi in cele din urma, in 1978, suprafata de teren dur cunoscuta sub numele de DecoTurf a devenit standard.