Un gol înscris în primele minute ale unei partide de fotbal este destul de rar, căci de cele mai multe ori echipele încep prudent, fără a risca prea mult în atac. Când se întâmplă acest lucru, strategia de joc se schimbă în ambele formații. Se întâmplă extrem de rar ca primul gol să se consemneze chiar în primul minut al meciului. Uneori, se ajunge la goluri atât de rapide, încât rămân în istorie.

După cum se știe, la pariuri sportive există diverse opțiuni cu privire la goluri – câte și când se vor marca, ce echipe și ce jucători vor puncta. Unele goluri au fost înscrise atât de rapid, încât dacă s-ar fi pariat pe astfel de scenarii, cu siguranță cotele ar fi fost extrem de ridicate, indicând șansele foarte reduse ale unor astfel de reușite.

Chiar de curând, în Liga 1, un gol super rapid a fost marcat de FC U Craiova în meciul câștigat în deplasare, în mod surprinzător, cu Rapid București, chiar pe stadionul din Giulești. Oaspeții i-au luat prin surprindere pe rapidiști în debutul partidei, cu o fază ofensivă în primele secunde. A urmat un corner, iar Juan Francisco Bauza a marcat în minutul 1, după doar 45 de secunde de joc.

Cel mai rapid gol din fotbalul românesc pare să fie însă cel marcat într-o partidă din Liga a 3-a, între CSM Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni. Radu Ungurianu, jucătorul gazdelor, a înscris după doar 4 secunde de la startul meciului, șutând extrem de inspirat de la centrul terenului. Un gol record marcat de la 50 de metri a fost posibil în condițiile în care portarul oaspeților nu era atent, fiind ieșit din zona porții sale.

Fotbalul internațional vine cu diverse astfel de reușite consemnate în primele secunde ale unor meciuri de fotbal. Recordul absolut a fost stabilit în Anglia, în Premier League, la o partidă dintre Arsenal și Tottenham Hotspur. Nu era startul meciului, însă Nicklas Bendtner doar ce intrase în teren, așadar era debutul său în respectiva partidă. Trecuseră doar 1,8 secunde de când a intrat în joc.

Un gol super rapid a fost marcat și în partida dintre Al-Hilal și Al-Shoalah, autor fiind Nawaf Al-Abed. A șutat de la mijlocul terenului, timpul arătând doar 2,4 secunde! O altă reușită aparte este cea a lui Jim Fryatt, după doar 4 secunde de la startul meciului Bradford vs. Tranmere Rovers, în anul 1964.

Un gol foarte rapid s-a consemnat și în Serie A, pe 20 decembrie 2020, în partida dintre AC Milan și Sassuolo. Rafael Leao a înscris cel mai rapid gol din prima ligă a Italiei, la doar 6,2 secunde după fluierul de start.

În Premier League, cel mai rapid gol a fost reușit la doar 7,69 secunde de la startul unui meci. În 2019, Shane Long a punctat în timpul întâlnirii dintre Southampton și Watford. Tot în campionatul Angliei, un gol foarte rapid a fost consemnat și în meciul Tottenham Hotspur vs. Bradford City, după 10 secunde de la start. Aproape de această performanță este și golul lui Alan Shearer de la Newcastle United, într-un meci cu Manchester City din 2003, după doar 10,4 secunde de joc.