Primul tatuaj poate fi considerat un eveniment important. De aceea, trebuie sa ai grija ce model alegi, dar si cine este persoana care ti-l face. Pentru a te asigura ca obtii rezultatele dorite, pregatirea dinainte, dar si ingrijirea de dupa sunt cruciale.

Deoarece este recomandat ca zona tatuata sa nu fie acoperita de haine, ar fi indicat sa iti faci tatuajul intr-un anotimp cald: primavara sau vara. Inainte de a merge la salon, odihneste-te si mananca asa cum se cuvine. Pielea trebuie sa fie hidratata, exfoliata si epilata, pentru ca tatuarea sa fie usoara atat pentru tine, cat si pentru profesionist.

1. Deoarece, atunci cand vine vorba de primul tatuaj, nu stii cum se va comporta pielea ta, este indicat sa alegi un model de dimensiuni mici. Desi toleranta la durere depinde de la persoana la persoana, tatuajele din unele zone dor mai mult de cat in altele. Printre acestea se numara genunchii, coatele si coastele. 

2. Al doilea cel mai important lucru este alegerea artistului tatuator. Pentru a obtine rezultatul dorit, arunca o privire asupra lucrarilor realizate de mai multe persoane, pentru a-l gasi pe cel (sau pe cea) care are experienta in stilul dorit de tine. Acest pas este atat de important deoarece fiecare artist are propriul stil, si ar fi indicat sa nu insisti sa il schimbe. In alegerea modelului, ia in considerare parerea profesionistului. Acesta stie cel mai bine daca poza dorita de tine va arata bine,

4. Inainte, dar si cu o saptamana dupa ce ti-ai facut tatuajul, bea in jur de 3-4 litri de apa. Hidratarea iti mentile pielea flexibila si curata, dar vei simti si mai putina durere cat timp iti faci tatuajul.

5. Inainte de a merge la salon, mananca bine. Stomacul gol poate cauza probleme, cum ar fi ameteala si starea de greata, iar un nivel scazut de glicemie poate mari durerea. Daca tatuajul necesita mult timp pentru a fi realizat, ai nevoie de peste 8 ore de somn pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. 

6. Dat fiind faptul ca sesiunile lungi de tatuat pot fi plictisitoare, poti merge insotit de un prieten. Cu toate astea, evita sa iti aduci tot grupul de prieteni. Acestia pot fi galagiosi si comportamentul lor il pot face pe tatuator sa isi piarda concentrarea. 

7. In ziua sedintei, fa dus, foloseste deodorant si poarta haine confortabile. De asemenea, daca vrei ca modelul sa arate bine, este recomandat sa stai nemiscat.

8. De asemenea, este foarte important sa cureti, sa exfoliezi si sa hidratezi  zona respectiva, pentru a elimina pielea moarta. Acest lucru va face procesul tatuarii mai usor, atat pentru tine, dar si pentru artist. 

Inainte de a merge la salon, elimina parul din zona in care alegi sa iti faci tatuajul, insa evita lamele de ras. In acest sens, o optiune mai buna ar fi aparatul de ras electric.

9. Dupa ce tatuajul este finalizat, roaga artistul tatuator sa aplice crema sau ulei special pe zona respectiva. Pentru a proteja nivelul de hidratare a pielii si a o ajuta sa se refaca, trebuie sa aplici crema respectiva timp de cateva saptamani.

10. Nu in ultimul rand, pentru a avea un tatuaj reusit este foarte important sa ai grija de el, dupa ce sesiunea de tatuat a luat sfarsit. Pentru a incepe rutina de skin care imediat ce ai ajuns acasa, cumpara toate produsele necesare ingrijirii de dinainte. Produsele care nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta sunt: sapun antibacterial, crema de vindecare, crema hidratanta, dar si servetele de hartie.